Jelena Janković pobedila Saru Ernani na startu VTA turnira u kineskom Žuhaiju

TENIS  
Jelena Janković pobedila Saru Ernani na startu VTA turnira u kineskom Žuhaiju

SJAJNE VESTI IZ KINE DONOSI JELENA JANKOVIĆ

Džej-Džej opet učestvuje na turniru u njoj omiljenoj Kini, u gradu Žuhaju. Krenula je uspešno tako što je savladala Italijanku Saru Erani sa 2:0 po setovima 6:4, 7:5.

Danas oko 10 sati na teren joj izlazi sledeća protivnica u C grupi Karolina Pliškova iz Češke.

Na poslednjem  ovogodišnjem ženskom turniru u Žuhaju, učestvuju teniserke koje su na WTA listi plasirane od devetog do 20. mesta. One su podeljene u četiri grupe po tri teniserke, a pobednice grupa boriće se u polufinalu. U grupi „C“ osim Jelene su Sara Erani i Karolina Pliškova, a današnja pobeda nad Pliškovom je vodi direktno u polufinale ovog turnira. U slučaju da bude poražena, onda bi Pliškova morala da izgubi od Erani, pa bi se napravio krug svi sa jednom pobedom. U tom slučaju bi se brojali osvojeni setovi, odnosno gemovi, kako bi se odlučilo ko prolazi dalje u polufinale.

TOK MEČA

Meč je protekao u velikoj neizvesnosti, sa dosta dugih razmenjenih udaraca i mnogo brejk šansi.

#Prvi set#
Početak meča pripao je Italijanki koja prva oduzima servis Jeleni za vođstvo od 2:1 i servira za potvrdu brejka.  Međutim Jelena odličnom igrom vraća brejk, a zatim vezuje 4 gema i povela je sa 5:2. Usledio je osmi maratonski gem koji je trajao skoro 16 minuta, uz mnogo izjednačenja. Jelena je imala i četiri prilike da osvoji set, ali ipak na kraju set je pripao Erani. Slede dva gema dva brejka, prvi Italijanka uzima sa „nulom“ a Jelena vraća brejk i osvaja prvi set 6:4.

#Drugi set#
Gde su stale u prvom setu to su nastavile i u drugom. Počelo se sa razmenom brejkova, u prvom i drugom gemu, a onda i u petom i šestom gemu. Kod rezultata 4:4, naša igračica spašava čak četiri brejk lopte, od kojih su tri bile vezane za 5:4. U narednom gemu Erani servira za ostanak u meču, a Jankovićeva ima i prvu meč loptu koju Sara spašava i poravnava na 5:5. Imala je Italijanka na servis naše igračice dve brejk lopte, ali Jelena ih spašava i na korak je do trijumfa 6:5. Vidi se umor na licima igračica, razmene udaraca loptice su sve intenzivnije i duže. Jelena pokazuje svoju upornost i koristi prvu brejk i meč lopticu za 7:5 i konačnih 2:0.

Ovom pobedom Jelena je smanjila prednost Italijanke u međusobnim susretima, igrale su pet susreta i sada je odnos 3:2 u korist Sare Erani.

Grupu „A“ čine teniserke Venus Vilijams, Medison Keys i Saisai Zheng.

Grupa „B“ Karla Suarez Navaro, Elena Svitolina i Andrea Petković.

Grupa „D“ Roberta Vinči, Karolina Woznjacki i Svetlana Kuznjecova.

Verujemo da će Jelena danas „overiti“ svoje učešće u polufinalu turnira u Žuhaju koji se igra za nagradni fond od 2.150.000 dolara.

NAPRED DŽEJ-DŽEJ!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login