Novak Đoković pobedio Žila Simona i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Parizu

TENIS  
Novak Đoković pobedio Žila Simona i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Parizu

SJAJNE VESTI IZ PARIZA

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je danas savladao Francuza Žila Simona sa 6:3 i 7:5. Ko će Noletu biti protivnik saznaćemo posle meča Conga-Berdih.

TOK MEČA

#Prvi set#
Krenuo je meč, a prvi na servisu je Novak koji sigurnom igrom i sa servis-vinerom overava prvi gem. Već u trećem gemu prvi brejk i to Simona, gem u kome Đoković pravi dve duple greške. Isti scenario kao u jučerašnjem meču protiv Belučija. Novak odmah pravi ribrejk, da bi u sledećem gemu sigurnom igrom i sa „nulom“ došao do prednosti od 3:2. Simon se još nije oporavio od prethodnog gema, što Novak koristi za novi brejk. Usledila je potvrda brejka za 5:2 i Simon će probati na svoj servis da ostane u setu. Tu mu pomaže Novak sa ishitrenim potezima u želji da što pre okonča set. U devetom gemu Đoković dolazi do dve set lopte, prvu šalje u aut, a onda sledi kik servis i dilema je rešena 6:3 i 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Drugi set započinje brejkom Đokovića, posle duže razmene udaraca i izjednačenja. Krenulo je dobro i kada smo mislili da će Nole potvrditi brejk, Francuz dolazi do tri brejk lopte. Dobrim servisima naš igrač anulira dve lopte, ali kod treće, svojom četvrtom greškom u ovom gemu šalje lopticu u aut. Isto uzvraća Novak i on ima tri brejk prilike koju odmah koristi. Ovo je nestvarno, više se ne zna ko će da osvoji svoj gem-servis, 5 gemova-5 brejkova. Novak je u prednosti 3:2. Nadamo se da će se prekinuti ova serija i da će Đoković povećati prednost. I ponovo Simon osvaja brejk, a u sledećem gemu novak dolazi do tri brejk prilike, prvu ne koristi lošim drop šotom ali zato Francuz šalje loptu u aut. 7 gemova i 7 brejkova. Pa ima li ovome kraja? Ponovo servira Novak, a Simon ima novu brejk šansu, ali je ne koristi. Svoju šansu da osvoji prvi gem-servis, u drugom setu Đoković koristi i samo je korak do konačne pobede – 5:3. Istom merom vraća Francuz osvaja svoj gem i ponovo pravi brejk za 5:5 u ovom čudnom setu. Simon je na servisu a Đoković dolazi do dve brejk prilike, pomaže mu Francuz šalje lopticu u aut, 9 brejk u drugom setu za 6:5 i Novak će servirati za pobedu. Ovaj put dolazi do tri vezane meč lopte, koristi prvu za konačni trijumf od 2:0 i plasman u četvrt-finale.

Na ovom meču Đoković je srušio svoj prethodni rekord i postavio novi, 26 uzastopno osvojenih setova. Čestitke.

Srećno Nole u odbrani titule!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Novak Đoković pobedio Žila Simona i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Parizu"

  1. Pingback: Novak eliminisao Berdiha sa 2:0 i boriće se za finale mastersa u Parizu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login