Troicki posle velikog preokreta pobedio Lopeza i plasirao se u treće kolo mastersa u Parizu

TENIS  
Troicki posle velikog preokreta pobedio Lopeza i plasirao se u treće kolo mastersa u Parizu

SJAJNE VESTI DONOSI VIKTOR TROICKI

Viktor Troicki u meču sa Felisijanom Lopezom uradio je nešto neverovatno. Bio je više puta na ivici provalije u maratonskom i dramatičnom duelu, ali je skupio snagu i izašao kao pobednik.
Rezultatom 2:1 plasirao se u naredno kolo mastersa u Parizu. U trećem kolu ovog turnira očekuje ga neugodni švajcarac Stanislas Vavrinka. Nakon meča Viktor je bio više nego oduševljen pa je svoju radost podelio sa pratiocima na twiteru: „Sezona još nije gotova!!! Bilo je veoma blizu danas … “ – napisao je Viktor misleći na eliminaciju od Lopeza.

TOK MEČA

#Prvi set#
Sam početak meča pripada Viktoru, krenuo je kako se poželeti može. Troicki uspeva da napravi brejk u četvrtom gemu, i dolazi do prednosti od 4:1. U tim trenutcima bili smo ubeđeni da je prvi set završen, nismo ni pomišljali da će se ova prednost brzo istopiti. Uljuljan prednošću naš igrač se opustio, što je Španac iskoristio i vratio brejk pa tako izjednačio na 4:4. Ponovo je Viktor napravio prednost i u sledećem gemu vodila se velika i neizvesna borba.
Deseti gem je trajao nepunih 9 minuta u kojem je naš igrač imao četiri set lopte, ali nijednu nije uspeo da realizuje. Kazna stiže od Španca i novo izjednačenje od 5:5. Gledamo još jedan dug i neizvestan gem uz dosta izjednačenja, a na kraju ga Viktor osvaja i osigurava taj-brejk. Lopez brzo dolazi do izjednačenja i pobednik prvog seta biće rešen u taj-brejku.
Opet gledamo tešku i neizvesnu borbu. Lopez uzima mini brejk, a Viktor vraća i prvi dolazi do još jedne set lopte. Na žalost naš teniser opet ne realizuje set pa snazažljivi Španac dolazi do 9:7 i osvaja prvi set.

#Drugi set#
Drugi set Lopez počinje silovito i sa dva vezana brejka na početku dolazi do prednosti 4:0. E, ovo se teško stiže pa su i veliki optimisti već videli eliminaciju našeg igrača. Ali tako ne misli i Viktor koji se uprkos rezultatu nije predavao, oduzeo je servis Lopezu, a kod rezultata 2:5 spašava meč loptu. Proradio je inat kod našeg igrača i već u narednom gemu lako dolazi do drugog brejka, pa onda i do izjednačenja od 5:5. Viktor ne želi da propusti šansu, ponovo oduzima servis Špancu za 7:5 i izjednačenje u setovima 1:1.

#Treći set#
Meč ulazi u odlučujući set. Viktor ponovo loše započinje set, pa mu Španac odmah na početku oduzima servis i tako pravi brejk za vođstvo od 3:0. Kako ovaj meč ima čudne epiloge… Nadali smo se da će Troicki još jednom uspeti da se vrati u meč i to se ostvarilo. Sjajni Viktor je ponovo uspeo da vrati brejk i izjednači na 3:3. Zatim pravi još jedan brejk što će mu kasnije biti dovoljno za osvajanje trećeg seta 6:4 i konačnih 2:1.

Posle svega šta reći? Ni najveći optimisti nisu verovali u ovaj neverovatan Viktorov uspeh. Svaka čast našem momku. Pokazao je ono najbolje i najjače oružje, ono što pokazuje Novak, Jelena, Ana, a to je da nema predaje i da se borimo svim srcem do pobede.

Sledeći protivnik našem igraču u osmini finala Mastersa u Parizu, je Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je u drugom kolu pobedio Bernarda Tomića iz Australije sa 2:0.

BRAVO VIKTORE!
SAMO NAPRED!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login