Novak Đoković pobedio Vavrinku i zakazao finale protiv Mareja na masters turniru u Parizu

TENIS  
Novak Đoković pobedio Vavrinku i zakazao finale protiv Mareja na masters turniru u ParizuSJAJNE VESTI IZ PARIZA

Novak Đoković je u finalu masterts turnira u Parizu 2015. godine. Sten (Stanislav) Vavrinka bio je jedinan od dostojnijih protivnik na ovom turniru, koji je uspeo da oduzme jedan set Noletu i tako mu prekinuo nisz od 29 osvojenih uzastopnih setova. Novak je savladao švajcarca rezultatom 2:1, a po setovima 6:3, 3:6 i 6:0.

TOK MEČA
Krenuo je polufinalni meč u kome se odlučuje ko će biti protivnik Mareju u sutrašnjem finalnom meču Masters turnira u Parizu.

#Prvi set#
Kreće Novak sigurno i sa „nulom“ osvaja gem. Gledamo tvrd tenis uz nadmudrivanja. Đoković dolazi do brejk lopte koju šalje u aut, prilično olako je propustio šansu što Švajcarac kažnjava za 1:1. U sledećem gemu bilo je 40:15, pa 40:40 i Novak dolazi do prednosti, te sa lepim skraćivanjem loptice osvaja gem. Četvrti gem ponovo prilika za brejk: ovaj put dve šanse, prva ne prolazi ali drugu koristi, Vavrinka lopticu šalje u veliki aut za 3:1. Sledi potvrda brejka „as“ udarcem. Potom slede dva gema, svakom svoje 5:2. Švajcarac će servirati za ostanak u setu. Počinje svojom prvom duplom greškom na meču, a onda sa tri „as“ poena smanjuje na 5:3. Koristi Đoković svoju šansu, dolazi do set lopte koju odmah koristi i posle 40 minuta 6:3 i 1:0.
U prvom setu se nismo nagledali lepog tenisa. Da li je došlo do umora zbog teških mečeva koje su odigrali prethodnih dana, posebno Vavrinka u meču sa Nadalom, saznaćemo ubrzo.

#Drugi set#
Zahvaljujući greškama Švajcarca, Nole dolazi do dve brejk lopte i Vavrinka mu prvu šalje u mrežu i brejk 1:0. Došlo je do pada igre kod Vavrinke, a Nole to koristi i sa dva „as“ servisa overava brejk 2:0. Potpuno isto uzvraća Vavrinka i osvaja prvi gem u drugom setu. Konačno, u četvrtom gemu gledamo lepe poteze i nadmudrivanja protivnika. Vavrinka ima brejk šansu, greši i šalje loptu u aut, dolazi i do treće brejk šanse koju Novak spašava zakucavanjem loptice. Namirisao je Švajcarac šansu za brejk i petu brejk šansu koristi. Gem je trajao najduže do sada, preko 13. minuta. Švajcarac igra sve bolje i uverljivije. Opravdano pokazuje da je u vrhu svetskog tenisa, osvaja peti gem – 2:3. Sve ukazuje da je Novak umorniji, vidi se pad u njegovoj igri i Vavrinka uzima četvrti gem za redom. Imao je Novak dve brejk prilike u sedmom gemu koje nije iskoristio, pa ni treću priliku a onda sledi kazna za 2:5. Na kratko je Novak uspio da prekine niz od pet gemova za redom i smanjuje na 3:5, ali Švajcarac sada servira za set. Vrlo brzo Vavrinka dolazi do tri set lopte, realizuje ih za 3:6 i izjednačenje u setovima 1:1. Oduzimanjem seta Novaku Vavrinka je uspeo da prekine njegov rekordni niz od 29 osvojenih uzastopnih setova.

#Treći set#
Idemo u treći set koji će konačno rešiti pitanje pobednika. Ponavlja se situacija kao u drugom setu. Odmah na startu Đoković uzima brejk i vodi sa 2:0. Servira za overu brejka ovog puta uspešno, veliko olakšanje potvrda brejka 3:0. Definitivno je Novak izašao iz krize još jedan brejk za 4:0. Švajcarac se ne može snaći, Đoković u sledećem gemu povećava na 5:0 i samo ga još jedan gem deli od finalnog meča. Sigurnom igrom dolazi do tri meč lopte 6:0 i do pobede od 2:1.

Ovo je Đokoviću 21 meč koji dobija za redom.
Finale sa Marejom na programu je danas od 15 časova.

BRAVO NOLE!
SREĆNO PROTIV MAREJA!

SJAJNO!Odgovor

Vaša email adresa nije potvrđena.