Novak Đoković pobedom nad Endi Marejom osvojio masters u Parizu

TENIS  
Novak Đoković pobedom nad Endi Marejom osvojio masters u Parizu

SJAJNE VESTI IZ PARIZA

Novak Đoković 6. put ove sezone podiže pehar na nekom masters turniru. Ovaj put Nole je pehar podigao u Parizu, a sad ima ukupno 26 osvojenih mastersa. Pobedio je svog, pre svega, velikog druga i prijatelja, Endi Mareja rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:4. Nole pomera sve granice, sve rekorde, a nadamo se da će uskoro biti neprikosnoveni vladar ovog sporta, kada se prevashopdno govori o rekordima, za dugo, dugo vremena.

TOK MEČA

Veliko finale Masters turnira može da počne. Akteri su dva najuspešnija tenisera u ovoj godini, Novak Đoković i Endi Marej. Često se može čuti da se ovaj duel naziva i „kraljevsko finale“. Novak je do sada osvojio 25 Masters turnira i kreće u lov na Nadalov rekord od 27 osvojenih turnira.

#Prvi set#
Marej je odlučio da on bude taj koji će svojim servisom otvoriti finalni meč. Dobrim servisima je lako došao do prednosti u gemovima. Novak pravi dobar uvodni gem, izvanrednim servisima ne dozvolivši protivniku ni jedan poen u gemu. Već u trećem gemu Nole je zapretio brejkom 0:40 i na sledeću lopticu brejk sa „nulom“ – 2:1. Razvija se borba na terenu, gledamo lepe poteze i nadmudrivanja. Nole uspeva da osvoji gem i potvrdi brejk za 3:1. U petom servisu gledamo tenis za uživanje, gem koji traje najduže do sada – 11 minuta i 27 sekundi. Na kraju gem je pripao Mareju koji smanjuje rezultat na 3:2. Da li premoren od prethodnog gema ili je nešto drugo, Britanac gubi još jedan gem sa neosvojenim poenom. Sledi sedmi gem koga mnogi smatraju prelomnim na meču. Gem u kom Marej deluje nemoćno, ne ide sevis kako on želi i prva brejk lopta u ovom gemu je odmah realizovana – Novak ide na plus 3, pa je rezultat 5:2. Serviraće za osvajanje prvog seta. Marej se ne predaje 15:30, a onda je usledila savršena forhend paralela našeg tenisera, pa as. Nakon toga dve Marejove neiznuđene greške i za 32 minuta dolazi Novak do 6:2 i 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Kreće i drugi set ovog meča. Na početku svaki serviser osvaja svoj gem – 1:1. A onda gledamo brejk za brejk 2:2. Peti gem donosi uzbuđenja – Đoković ima brejk priliku ali odličnim servisom Marej ga sprečava u nameri. Potom u dužoj razmeni udaraca dolazi do gem prilike koju osvaja na jako lep način uspešnim skraćivanjem loptice 2:3. Dolazi do problema u prvom servisu kod Novaka 0:30, ali se na vreme vraća i veže 4 loptice za redom za novi gem i izjednačenje 3:3. Sedmi „presudni“ gem ovog seta – Nole ima dve brejk prilike i Marej šalje lopticu u aut, pa je novo vođstvo uz brejk prednosti 4:3. Zbunjen je Britanac pa pravi nove greške i omogućava našem igraču da „overi“ brejk prednosti – Nole vodi sa 5:3. Moraće Marej da uloži mnogo truda da osvoji svoj servis gem i produži meč. Iako je napravio i duplu servis grešku uspeva osvojiti gem i smanjiti na 5:4. Idemo na „gem istine“ koji će pokazati kvalitete igrača „broja 1“. I Novak je dokazap da mu trenutno nema ravnog na planeti! Za samo 1 sat i 30 minuta dolazi do dve meč lopte i već prvu Britanac šalje u aut 6:4 i pobeda 2:0.

Još je preostala jedna Masters titula da se izjednači sa Nadalom. Novak će za poslednjih 5 godina četvrtu godinu završiti na prvom mestu. Bravo NOLE!

Pogledajte kako je bilo na meču:

BRAVO NOLE!
ČEKAMO SLEDEĆU NEDELJU, ZAVRŠNI TURNIR U LONDONU I TEBE SA NOVOM TITULOM!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login