Pijačni karavan pčelinjih proizvoda na „Kaleniću“

POLJOPRIVREDA  
Pijačni karavan pčelinjih proizvoda na „Kaleniću“

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Pre oko mesec dana u Beogradu se, na čuvenoj „Kalenić“ pijaci, pojavio karavan organske hrane u organizaciji JKP „Gradske pijace“ i Nacionalna asocijacija za organsku proizvodnju „Serbia organica“. Ovaj karavan je organizovan u cilju promocije ovakvog vida uzgajanja hrane. U okviru te promocije bili su izloženi i proizvodi poput meda, saća i ostalih pčelinjih prozivoda.

Tih dana na pijaci je vladalo veliko interesovanje pa su zbog toga JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Beogradskim udruženjem pčelara odlučili da ponovo organizuju karavan pčelinjih proizvoda na ovoj pijaci.
Sutra i prekosutra, 14. i 15. novembra, posetioci pijace će biti u prilici da obiđu nekoliko proizvođača pčelinjih proizvoda. Na tezgama će biti izložen med, polen, vosak, saće, propolis, razne vrste kozmetičkih melema i krema kao i dosta drugih proizvoda na bazi pčelinjih proizvoda.
Karavan će biti izložen od 8 do 15 časova tokom ovog vikenda.

Iz organizacionog odbora najavljeno je da će u cilju promocije poljoprivrednih proizvođača ovakav pijačni karavan biti nastavljen i u narednom periodu.

Što se tiče prvog karavana organske hrane on je uspešno završen pre oko mesec dana i tada su na beogradskim pijacama promovisani proizvođači organske hrane, hrana sa oznakom geografskog porekla, vino i rakija, kao i zanatski proizvodi. Ideja ovog projekta je da se karavan „provoza“ po centralnim gradskim pijacama koje se nalaze u sistemu ovog preduzeća, kako bi svi sugrađani imali mogućnost kupovine proizvoda u svom komšiluku.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login