Novak nastavio seriju pobeda i na početku završnog masters turnira u Londonu

TENIS  
Novak nastavio seriju pobeda i na početku završnog masters turnira u Londonu

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Krenuo je i poslednji teniski turnir u ovoj godini takozvani „završni masters turnir“. Osam najbolje plasiranih tenisera na ATP listi odlučiće ko je najbolji na turniru u Londonu. A ko je najbolji to se znalo i pre početka i pre završetka prvog meča. Meč koji je trajao „samo“ 65 minuta nije pružio uživaocima na tribinama neizvesnost. Veličanstveni Novak Đoković je prosto „oduvao“ Keja Nišikorija sa terena i to rezultatom 2:0 (6:1 i 6:1).
I pre početka meča znalo se da je Japanac u zdravstvenim problemima. On je ove godine propustio tri turnira Masters serije, a poslednji u Parizu predao je u drugom kolu. No, to ni malo ne umanjuje pobedu Đokovića koji teroriše svoje protivnike pa će vrlo brzo dobiti još jedan nadimak „Đole terminator“.

TOK MEČA

#Prvi set#
Isuviše lako Novak rešava svoj servis gem i na samom startu meča pokazuje ko je suvereni vladar na terenu. Na Nišikorijev gem Đoković dolazi do 40:15 i ima dve brejk prilike, ali Japanac uzima tri loptice za redom pa dolazi do gem šanse. Na terenu se vodi izjednačena borba i nakon 6 i po minuta Đoković dolazi do treće brejk šanse i uz obilatu pomoć Nišikorija, koji lopticu šalje u veliki aut, osvaja brejk.
Brzinski Novak potvrđuje brejk i rezultat je 3:0. U četvrtom gemu gledamo zanimljiv tenis, sa lepim razmenama udaraca. Prvi servis nikako ne služi Japanca 7 od 20, a realizacija drugog servisa nije na zavidnom nivou. Došao je Novak do nove brejk šanse, ali je Nišikori sa tri uspešna poteza u nizu stigao do osvajanja svog gema 3:1. Đoković ponovo dobija svoj servis-gem bez većih problema i igra se šesti gem prvog seta. Na servisu je Japanac koji nikako da popravi prvi servis pa Novak dolazi do dve brejk šanse. Već na prvoj šansi ponovo velika pomoć Nišikorija koji lošim skraćivanjem udarca šalje lopticu u mrežicu, novi brejk 5:1. Nole će servirati za osvajanje prvog seta, te ponovo uz samo jedan izgubljeni poen dolazi do 6:1 i osvaja prvi set za samo pola sata – 1:0.

#Drugi set#
Na svakom od četiri gema, u prvom setu, na Nišikorijev servis imao je naš teniser brejk loptu i samo u jednom gemu je nije iskoristio. Sada je iskoristio drugu i na startu drugog seta prvi brejk. Drugi gem je najteži do sada za Novaka, pošto je Nišikori u dva navrata uspevao da izjednači. I pored otpora protivnika Nole osvaja servis gem. Nastavlja Nišikori sa boljom igrom. Uspeo je da odservira gem, a da naš igrač nije stvorio brejk loptu, što je prvi put na današnjem meču. Osvaja gem za 2:1. Ponovo je Novak naterao Nišikorija na neke greške, pa se ponovo odlepio „na dva gema razlike“, 3:1.
U petom gemu dolazi do prednosti od 15:40 i pomislili smo da Nišikori dolazi do svoje igre. Videli smo siguran gem za Japanca, no Đoković ne misli tako. Veže Nole četiri uzastopna poena, i to kakva, za novi brejk i odlazak na ogromnu prednost pred finiš seta. Izgubio je Japanac volju da pruži veći otpor protivniku, u pojedinim trenucima deluje nezainteresovano, pa Novak to koristi i povećava na 5:1. Pitanje pobednika je već bilo rešeno. Servirao je Nišikori da pokuša da produži meč. Ali sve je ostalo na pokušaju, jer Đoković sa tri vrlo lepo izgrađena poena ponovo osvaja brejk za konačnih 2:0 po setovima 6:1 i 6:1 i to za samo 65 minuta.

Pogledajte meč u kratkim crtama:

Nišikori je pobeđen, ko je sledeći? Da li Berdih ili Federer, Novaku je svejedno!
Nadamo se da će svi da upadnu u njegovu mašinu koja samo melje.

BRAVO NOLE!
NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login