Novo priznanje za Slobodnu zonu Zrenjanin

INVESTICIJE, POSAO  
Novo priznanje za Slobodnu zonu Zrenjanin

SJAJNE VESTI IZ ZRENJANINA

Na osnovu istraživanja agencije FDI Inteligence Slobodna zona Zrenjanina je svrstana među najbolje lokacije na svetu za start-up podršku u 2015. godini.
U ovoj zoni posluje ukupno 12 firmi od čega pet proizvodnih firmi, a najveća je nemački „Drekslmajer“. U zoni je trenutno zaposleno oko 3.300 radnika, ali najave govore da će biti novih investicija u tu kompaniju, a to će kao posledicu imati još nekoliko stotina novih radnih mesta.

Slobodna zona Zrenjianina se prostire na 90 hektara, na tri lokacije u gradu, od kojih je najveća „Jugoistok Ečka“ i prostire se na 50 hektara, potom zona „Bagljaš“ koja se prostire na preko 40 hektara, a na 6 hektara u Cvetnoj ulici.
Slobodnih mesta za investicije u zoni ima još, a reč je uglavnom o grinfild investicijama.

U poslednje dve godine otvoreno oko 2.000 radnih mesta, u realnom sektoru.
Statistike govore da je u poslednja četiri meseca potpisano 13 novih ugovora za prodaju zemljišta u industrijskim zonama, pa se svi nadaju, a posebno nezaposlena lica, skroj realizaciji i zapošljavanju novih radnika.

Gradonačelnik Zrenjanina istakao je da je ovo priznanje kruna dosadašnjeg rada i da je veoma pozitivno to što „neko sa strane prepoznaje da se u Zrenjaninu dobro radi i pruža podrška investitorima koji imaju želju da započnu biznis u našem gradu“.

„Ugovore smo potpisali kako sa investitorima koji već posluju u našem gradu, tako i sa novim investitorima koji nikada nisu radili u Zrenjaninu, pa ni u Srbiji i to jeste dobra vest, a, kako sam više puta govorio, Zrenjanin je grad sa perspektivom. To je svakako dobro budući da postoji veliki broj investitora koji kreću u izgradnju pogona i očekujemo naredne godine još veći broj zaposlenih.“ – rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

Gradonačelnik je izrazio očekivanje da, kako je naveo, kada FDI prepozna Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, ta informacija biće dostupna i nekim novim investitorima do kojih Grad nije mogao da dođe. Direktor Slobodne zone Zrenjanin Branislav Malagurski rekao je da je nagrada za start – up podršku, odnosno podršku za započinjanje poslovanja, praktično nastavak potvrde uspešnog poslovanja zone u našem gradu i podsetio da je u poslednje tri godine ona već dobila tri prestižne nagrade. On je ukazao i na to da je u aprilu ove godine Slobodna zona Zrenjanin dobila nagradu „Brand Leader Award“ za najbolje tržišno pozicioniran industrijski i logistički centar u regionu Jugoistočne Evrope.

„Prošle godine smo od FDI nagrađeni u jednoj drugoj kategoriji, koja se odnosi na podsticaje investitorima koji se pružaju u slobodnim zonama, tada je ocenjeno da je zona u Zrenjaninu perspektivna i ima izuzetne uslove koje pruža svojim korisnicima“ – rekao je Malagurski.

Nagrada „Brand Leader Award“ dodeljena je Slobodnoj zoni Zrenjanin jer je na tržištu prepoznata kao lider u kvalitetu i pouzdanosti usluge, kontinuiranim investicijama, tehničkim unapređenjima i inovacijama.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login