Dodeljene nagrade na osmoj izložbi turističkih publikacija i suvenira održanoj u Leskovcu

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM, NAGRADE, IZLOŽBE  
Dodeljene nagrade na osmoj izložbi turističkih publikacija i suvenira održanoj u LeskovcuSJAJNE VESTI IZ LESKOVCA

Grad Leskovac u saradnji sa Turističkom organizacijom Leskovca bili su domaćini osme Izložbe suvenira i turističkih publikacija.

Ova manifestacija ima međunarodni karakter, pa pored predstavnika iz Srbije učešće su uzele i turističke organizacije iz Republike Srpske i Istočnog Sarajeva, kao i turističke organizacije Bugarske, Crne Gore, Makedonije. Oni nisu učestvovali u takmičarskom delu.

Manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale sa kojima Srbija raspolaže koji su svakako veliki. Kroz izradu suvenira i kataloga, promo filmova i publikacija predstavile su se prirodne lepote naše zemlje koje nisu mnogo poznate javnosti. Tu su i poznate destinacije koje treba još više afirmisati da bi novi potencijalni gosti svoj odmor proveli u njima. Svako je na što bolji način predstavio turističku ponudu svog mesta, sa ponudom razgledanja prirodnih potencijala: Planina, jezera, mineralne vode, akva-parkova, spomenika kulture i najvažnije čistog vazduha. Gastronomska ponuda, sa nadaleko poznatim srpskim specijalitetima, ima šta da ponudi i da gost ode zadovoljan. Ne samo zadovoljan već da se i sledeće godine vrati.

Izložba je bila i prodajnog karaktera, gde su posetioci mogli kupiti suvenire, publikacije, razglednice i video materijale. A na štandu gde su se prodavale razlednice sa motivima Knjaževca i Stare planine, poseticima su poklanjane i čokolade.

„Ovo je i svojevrstan sastanak turističkih radnika, jedan u nizu koji osmišljavamo radi razmene iskustava, da se upoznamo i dogovorimo o daljim zadacima. Prkoseći krizi, pokazujemo da među nama ima veštih pojedinaca, kreativnih i invetnivnih stvaralaca.Meni je  „srce puno“ što je skromna izložba prerasla u veliku manifestaciju“ rekao je direktor TOL-a Žikica Nestorović.

Nagrade su dodeljenje u 11 kategorija:

– prvo mesto za jednolisnu turističku publikaciju pripalo je Turističkoj organizaciji opštine Lazarevac,
– za turističku publikaciju do 50 strana Organizaciji za turizam i kulturu Sokobanja,
– za turističku publikaciju sa preko 50 strana Turističkoj organizaciji Niša.
– prva nagrada za promotivni film otišla je u Golubac,
– za video publikaciju – reportažu Turističkoj organizaciji opštine Majdanpek,
– za najbolji suvenir Turističkoj organizaciji grada Kruševac,
– za upotrebni predmet Turističkoj organizaciji opštine Blace,
– za najoriginalniji eksponat JP Turistički centar grada Zrenjanina,
– nagrada za turistički plakat Turističkoj organizaciji opštine Vršac. Oni su dobili i specijalnu nagradu za set reprodukcija fotografija,
– nagrada za turističku fotografiju – kolekciji turističkih fotografija Centru za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo Vladičin Han.
– Najbolju turističku mapu prikazala je Turistička organizacija Bela Palanka,
– nagrada za najbolju turističku razglednicu pripada Turističkoj organizaciji opštine Knjaževac.

Svečana dodela nagrada uz bogat kulturno umetnički program organizovana je na Vlasinskom jezeru.

SJAJNO!Odgovor

Vaša email adresa nije potvrđena.