Dodeljene nagrade na osmoj izložbi turističkih publikacija i suvenira održanoj u Leskovcu

IZLOŽBE, NAGRADE, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Dodeljene nagrade na osmoj izložbi turističkih publikacija i suvenira održanoj u Leskovcu

SJAJNE VESTI IZ LESKOVCA

Grad Leskovac u saradnji sa Turističkom organizacijom Leskovca bili su domaćini osme Izložbe suvenira i turističkih publikacija.

Ova manifestacija ima međunarodni karakter, pa pored predstavnika iz Srbije učešće su uzele i turističke organizacije iz Republike Srpske i Istočnog Sarajeva, kao i turističke organizacije Bugarske, Crne Gore, Makedonije. Oni nisu učestvovali u takmičarskom delu.

Manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale sa kojima Srbija raspolaže koji su svakako veliki. Kroz izradu suvenira i kataloga, promo filmova i publikacija predstavile su se prirodne lepote naše zemlje koje nisu mnogo poznate javnosti. Tu su i poznate destinacije koje treba još više afirmisati da bi novi potencijalni gosti svoj odmor proveli u njima. Svako je na što bolji način predstavio turističku ponudu svog mesta, sa ponudom razgledanja prirodnih potencijala: Planina, jezera, mineralne vode, akva-parkova, spomenika kulture i najvažnije čistog vazduha. Gastronomska ponuda, sa nadaleko poznatim srpskim specijalitetima, ima šta da ponudi i da gost ode zadovoljan. Ne samo zadovoljan već da se i sledeće godine vrati.

Izložba je bila i prodajnog karaktera, gde su posetioci mogli kupiti suvenire, publikacije, razglednice i video materijale. A na štandu gde su se prodavale razlednice sa motivima Knjaževca i Stare planine, poseticima su poklanjane i čokolade.

„Ovo je i svojevrstan sastanak turističkih radnika, jedan u nizu koji osmišljavamo radi razmene iskustava, da se upoznamo i dogovorimo o daljim zadacima. Prkoseći krizi, pokazujemo da među nama ima veštih pojedinaca, kreativnih i invetnivnih stvaralaca.Meni je  „srce puno“ što je skromna izložba prerasla u veliku manifestaciju“ rekao je direktor TOL-a Žikica Nestorović.

Nagrade su dodeljenje u 11 kategorija:

– prvo mesto za jednolisnu turističku publikaciju pripalo je Turističkoj organizaciji opštine Lazarevac,
– za turističku publikaciju do 50 strana Organizaciji za turizam i kulturu Sokobanja,
– za turističku publikaciju sa preko 50 strana Turističkoj organizaciji Niša.
– prva nagrada za promotivni film otišla je u Golubac,
– za video publikaciju – reportažu Turističkoj organizaciji opštine Majdanpek,
– za najbolji suvenir Turističkoj organizaciji grada Kruševac,
– za upotrebni predmet Turističkoj organizaciji opštine Blace,
– za najoriginalniji eksponat JP Turistički centar grada Zrenjanina,
– nagrada za turistički plakat Turističkoj organizaciji opštine Vršac. Oni su dobili i specijalnu nagradu za set reprodukcija fotografija,
– nagrada za turističku fotografiju – kolekciji turističkih fotografija Centru za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo Vladičin Han.
– Najbolju turističku mapu prikazala je Turistička organizacija Bela Palanka,
– nagrada za najbolju turističku razglednicu pripada Turističkoj organizaciji opštine Knjaževac.

Svečana dodela nagrada uz bogat kulturno umetnički program organizovana je na Vlasinskom jezeru.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login