Novak bolji od Berdiha u trećem kolu završnog masters turnira u Londonu. U subotu protiv Nadala

TENIS  
Novak bolji od Berdiha u trećem kolu završnog masters turnira u Londonu. U subotu protiv Nadala

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Novak Đoković je sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5, pobedio Tomaša Berdiha i tom pobedom se plasirao u polufinale završnog masters turnira u Londonu. Nole će snage odmeriti sa poznatim rivalom Rafaelom Nadalom, sa kojim se do sada veoma često sastajao u polufinalima i finalima prethodnih turnira.

#TOK MEČA#
Porazom protiv nepredvidivog Federera, Đoković je propustio šansu da sa prvog mesta krene u polufinalne okršaje. Federer je prekinuo Đokovićevu seriju od 24 vezane pobede na svim terenima i turnirima. Jedno je sigurno da je Švajcarac prvi sa maksimalnim učinkom posle današnje pobede nad Japancem Nišikorijem.
Novaku za prolaz u polufinale dovoljan je i jedan set. A tamo ga čeka opet jedan „stari znanac“ Rafael Nadal koji je već obezbedio prvo mesto u svojoj grupi. Bilo kako bilo, ovom trenutku Rafa mu je možda lakši protivnik od neugodnog Mareja. Važno je da večeras uspe u meču sa solidnim Berdihom. U dosadašnjim mečevima Đoković je superioran, od 22 meča Novak je 20 puta izašao kao pobednik.

#Prvi set#
Krenuo je meč sa servisom našeg igrača. Svojim dobrim servisima brzo osvaja svoj gem-servis. Berdih je pod opterećenjem, igra stegnuto i dozvoljava Đokoviću da dođe do tri brejk šanse. Prvu šansu u dugoj razmeni udaraca Čeh ne koristi, brejk za Đokovića 2:0. U trećem gemu gledamo lepe poteze tenisera, skraćivanje i stizanje loptica. Novak greši pa Berdih dolazi do brejk lopte, a potom nova greška našeg tenisera i ribrejk za 2:1. Da li će ovo biti set brejkova? Na servis Čeha, Novak dolazi do tri brejk prilike koje ne koristi 40:40. U dužoj razmeni udaraca nova greška koju pravi Đoković i Berdih je u prilici da osvoji gem. To čini trećim „as“ poenom u ovom gemu. Rezultat je 2:2. Sledeći gem je Đoković osvojio uz manje problema. Berdih mu uzvraća istom merom osvaja svoj gem 3:3.
Vodio je Đoković u narednom gemu 30:0, pa 40:30, ali se Čeh ne predaje. Novak pravi svoju sedmu grešku i izjednačenje 40:40. Uz dva dobra servisa osvaja gem za 4:3. Uporan je Berdih, ne dozvoljava da Novak dođe do lakih poena i stekne prednost. Presudni momenat u ovom gemu se desio kada Berdih nije zatražio pomoć „sokolovog oka“ jer je loptica bila dobra, a ne aut kako su sudije procenile. Novak dolazi do nove brejk prilike koju Čeh poništava „as“ servisom. Ima još jednu šansu Novak i uz dobar servis i grešku Čeha koji šalje lopticu u mrežu, brejk za 5:3. Sada će Đoković da servira za osvajanje prvog seta, dolazi do dve set lopte. Prvu set loptu Novak ne koristi, a drugu Čeh šalje u aut 6:3 i 1:0 u setovima. Sada je Đoković sigurni polufinalista a tamo ga čeka Rafa.

#Drugi set#
Svestan je Berdih da je za njega takmičenje završeno i drugi set počinje sa svojim izgubljenim gem servisom. Novak potvrđuje brejk za 2:0. Ne predaje se Berdih tako lako, popravio je svoj prvi servis i osvaja svoj prvi gem u drugom setu, rezultat je 2:1. Kao da se ponavlja prvi set. Vodio je Đoković u prvom setu 2:0 pa je Čeh izjednačio, pa meč izgleda kao repriza prvog seta. Prvu brejk priliku Berdih koristi lepim udarcem na liniju i 2:2. A, tek kako je potvrdio brejk. Sigurnim servisima nije dao priliku Đokoviću da se snađe i novo vođstvo 2:3. Sledeća dva gema samo potvrđuju da se čeka greška nekog od igrača. Igra se tvrdo i sigurno – 3:4. Jedna zanimljivost u dosadašnjem delu meča. Berdih je odservirao osam „as“ poena a Đoković ni jedan, malo čudno. Ponovo jedan siguran gem koji osvaja Nole 4:4, ali ne popušta Berdih. Servis mu je najjače oružje kao i „as“ poeni. Sa svojim 10 „as“ poenom ponovo ima prednost 5:4. U sledećem gemu Novak servira za ostanak u setu. Učinio je to rutinski uz greške protivnika 5:5. Da li je sada pravi momenat da se uzme brejk. Berdih deluje umorno kao da jedva čeka kraj meča. Ni servis ga ne služi, a uz to pravi duplu servis grešku. Dolazi Novak do tri brejk prilike. Prva je propuštena uz obilatu pomoć mrežice, a drugu Berdih šalje u aut – brejk za 6:5. Sada će Đoković servirati za pobedu u ovom meču. Nije sebi dozvolio luksuz da ispusti ovakvu priliku pa dolazi do dve meč lopte i prvu koristi za 7:5. Me; je trajao 1 sat i 28 minuta.

U subotu na megdan mu izlazi sjajni Rafael Nadal. Nole verujemo u tebe! SREĆNO!

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login