Šampionke Srbije nadmoćne! Nemačka deklasirana u punom Pioniru

KOŠARKA  
Šampionke Srbije nadmoćne! Nemačka deklasirana u punom Pioniru

SJAJNE VEST IZ BEOGRADA

Evropske šampionke Srbije pobedom su započele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.  Savladana je reprezentacija Nemačke u hali „Pionir“ u Beogradu sa 100:57 po četvrtinama 23:17, 25:12, 28:18 i 24:10.

Sa nama u grupi su još reprezentacije Ukrajine i Luksemburga. Sledeći meč je već u sredu kada odlazimo na gostovanje u Luksemburg. Igramo meč protiv protivnika koji je među najslabije kotiranim reprezentacijama u ovom takmičenju, ali nema opuštanja.

Puna hala „Pionir“ je došla da pozdravi šampionke na početku kvalifikacija za novo Evropsko prvenstvo. Naše najsjajnije košarkašice su to znale ceniti i uzvratile su maksimalnim odnosom prema reprezenzaciji i prema gledaocima. Od početka utakmice pa sve do njenog kraja igračice su se borile kao da je prisutna rezultatska neizvesnost na utakmici. Međutim neizvesnosti u ovom meču nije bilo, svaka četvrtina je dobijena i krajni rezultat plus 43 dovoljno govori. Ovo je bio prvi meč naših zlatnih košarkašica pred domaćom publikom posle osvajanja Evropskog prvenstva letos u Budimpešti.

#TOK MEČA#

#Prvo poluvreme#
Krenulo je dobro prvim košem koji postiže Ana Dabović i nastavljeno je u velikom stilu. Dolazimo do prednosti 7:0, a posle toga dolazi do opuštanja u igri izabranica Marine Maljković pa su nemice prišle na 11:10. To je bio samo jedan trenutak gde su naše devojke dozvolile protivnicama da pomisle da imaju šansu za neki dobar rezultat. Uspostavljena je kontrola u igri, prednost raste, a Maljkovićeva je dala šansu svim igračicama da zaigraju na parketu. Najveće oduševljenje, aplauze i ovacije izazvao je ulazak u igru Nataše Kovačević. Sve je u redovima naše ekipe funkcionisalo kako dolikuje šampionskoj ekipi, borile su se svim srcem, za njih nije bilo izgubljene lopte. Prednost nad „pancerkama“ je rasla iz minuta u minut i na kraju prvog poluvremena imamo 48:29 i igračice idu na zasluženi odmor.

#Drugo poluvreme#
Nastavak utakmice ponovo donosi veliku borbenost i presing na protivnice koje u pojedinm momentima ne uspevaju ni da prenesu loptu sa svoje polovine za 10 sekundi. U pojedinim trenutcima gledamo nemoćne Nemice koje nisu svesne šta im se dešava. Rotiraju se naše igračice, svaka se dokazuje kao da im je ovo prva utakmica u reprezentativnom dresu. Pa čak i nova „srpkinja“ Danijela Pejdž igra na visini zadatka. Tu su i sestre Dabović, Jelena Milovanović, Petrović i druge koje pokazuju da smo sa pravom šampionke Starog kontinenta. Na kraju 100-ti koš za našu reprezentaciju postiže kapiten Milica Dabović koja je meč odigrala sa slomljenim prstom na ruci. Sve u svemu jedno lepo košarkaško veče koje će ostati upamćeno i sa, između ostalog, velikom pobedom plus 43 nad Nemicama. Na kraju rezultat 100:57 sve govori.

Posle utakmice oduševljenje na licima naših igračica i selektora reprezentacije Marine Maljković. Još uvek ne mogu da zaborave onaj veličanstveni doček posle osvojene zlatne medalje u Budimpešti. I ovom utakmicom, prvom odigranom u našoj zemlji posle Eurobasketa, želele su da se na neki način oduže vernoj publici. A to su uradile na pravi način. Velikom borbom za svaku loptu, za svaki poen.

„Glavna stavka je da smo zaista bile u transu. To objašnjava neke uspone i padove. Imali smo 27/14 za trojke, čak 51,9 odsto, to treba da se pohvali. Raduje veliki broj asistencija, čak 25, kao i 23 osvojene lopte, jer je odbrana bila na vrhunskom nivou sa velikom agresivnošću. Nemamo pravo da izgubimo od Nemačke, od bilo koga, kao prvaci Evrope, borbu u skoku. Idemo u Luksemburg, da nastavimo ovu akciju u novembru. Koliko god da protivnik deluje verovatno slab, oni nisu toliko slabi. Zaustavili smo vodeće igračice, Romi Bar sveli na četiri poena. Uradili smo dobar posao“ – zadovoljna je Maljkovićeva.

Velike čestitke devojkama!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login