Naša Lena osvojila 7 mesto na takmičenju mladih na Evroviziji

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Naša Lena osvojila 7 mesto na takmičenju mladih na Evroviziji

SJAJNE VESTI O DEČJOJ PESMI EVROVIZIJE

Sinoć je u Sofiji završeno 13. takmičenje Dečje pesme Evrovizije uz učešće 17 predstavnika svojih zemalja. Naša Lena je uspela da osvoji 7 mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Pre početka takmičarskog dela upriličen je defile svih učesnika evrosonga u areni „Armec“. Pevačici Poli Genovoj, koja je predstavljala Bugarsku na Pesmi Evrovizije 2011. godine, dodeljena je uloga voditeljke takmičenja.
Kao što vam je poznato našu zemlju je zastupala 11-godišnja Lena Stamenković. Predstavila se svetskom auditorijumu kompozicijom „Lenina pesma“ od Leontine Vukomanović, dok su tekst zajedno napisale Lena i Leontina Vukomanović. Aranžman potpisuje Dušan Alagić.

TOK TAKMIČENJA

Ona je imala čast da njena pesma otvori takmičenje. Lena je na scenu izašla samouvereno, puna pozitivne energije i uz sjajan glas, koji je njen zaštitini znak, oduševila sve prisutne. Kao i u „Pinkovim zvezdicama“ spontana, muzikalna i originalna poigravala se na sceni. Ni na trenutak se nije osećala trema kod ove jedanaestogodišnjakinje. Po završetku pesme dobila je zaslužen aplauz, a kako će biti ocenjena saznaćemo posle izvođenja preostalih pesama. Ređale su se pesme, a svaka je imala svoju poruku. O Izazovu pevala je gruzijska grupa „Virus“, a o Prvoj ljubavi pevala je sloveka Lina Kuduzović. O Ljubavi je, takođe, pevala takmičarka Mika iz Jermenije.

Da je prijateljstvo najvažnije na svetu objašnjava pesmom Bela Pejdž iz Australije. Bilo je tu pesama sa raznim porukama, sve divno izvedene iz srca ovih mladih takmičara i takmičarki. Poslednja pesma u takmičarskom delu je „Oluja“ koju je izvela predstavnica Crne Gore, Jana Mirković. Linije za glasanje su otvorene. Sledećih 15 minuta je trajalo glasanje a nije se moglo glasati za pesmu iz svoje zemlje.
Tu je i glasanje stručnog žirija svake zemlje učesnice. Žiri iz naše zemlje su predstavljali Ana Stanić, Aleksandar Ilić, Marija Marković, Lena Kovačević i Ivona Menzalin .

Kada su linije za glasanje zatvorene Dunja Jeličić je saopštila glasove zemalja učesnica: Srbija je 12 bodova dodelila predstavnici Malte, a naša takmičarka je dobila 12 glasova od naših suseda Makedonije i iz Crne Gore.

Kada je sve sabrano rezultat je sledeći:

Pobednica Dečje pesme Evrovizije 2015. godine je Destini Čukunjere, predstanica Malte sa pesmom „Not My Soul“, u slobodnom prevodu „sve mi možete uzeti, osim duše“.

Drugo mesto zauzela je Mika iz Jermenije sa pesmom „Love“,

Treće mesto pripada predstavnici Slovenije Lini Kuduzović za pesmu „Prva ljubezen“.

Naša predstavnica Lena Stamenković osvojila je 79 poena i plasirala se na 7 mesto.

Možemo biti zadovoljni i plasmanom i sa izvođenjem pesme naše predstavnice Lene!

BRAVO LENO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login