Novak Đoković osvojio završni masters turnir u Londonu 2015

TENIS  
Novak Đoković osvojio završni masters turnir u Londonu 2015

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

U večerašnjem finalu Masters Kupa, završnog turnira osam najboljih tenisera sveta, sastali su se „igrač broj 1“ na planeti Novak Đoković i nekadašnji „prvi reket sveta“ Švajcarac Rodžer Federer. Novak Đoković je posle, ne tako interesantne igre, savladao sjajnog Federera sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4, i osvojio završni turnir u Londonu. Đoković je večerašnjom pobedom osvojio 11. titulu u 2015. godini, što je novi ATP rekord.

TOK MEČA

Ima Nole veliku šansu da se revanšira upornom Švajcarcu, igraču koji mu je u grupnoj fazi prekinuo niz od 23 pobede za redom. Pobeda će mu biti još slađa jer će postaviti novi rekord: četvrti put za redom osvojiće turnir „osam najboljih“

2008. godine Đoković je prvi put pobedio na ovom turniru, pa slede tri zadnje godine 2012, 2013, 2014, kada je poneo trofeje sa Mastersa.
Rodžer Federer je šest puta izašao kao pobednik: 2003, 2004, 2006, 2007, 2010, i 2011. godine.
Do sada su odigrali 43 međusobna duela i trenutno Federer ima prednost 22:21. Ukoliko Nole trijumfuje večeras on ce e. izjednačiti u pobedama.

#Prvi set#
Federer je odlučio da servira prvi, što je u ovakvim mečevima prednost. Počelo je u neizvesnoj borbi za osvajanje prvog gema, a Novak je imao i prvu brejk priliku koju nije iskoristio. Rešava Federer ovaj gem u svoju korist. Drugi gem počinje Novak i osvaja poene za 30:0, a nakon toga preokret 30:40. Švajcarac dolazi do brejk prilike koju ne koristi, kopiran prethodni gem 1:1. Oseća se velika tenzija kod obojice igrača, ko će se bolje snaći videćemo. I konačno, brejk za Đokovića, ovaj put nije propustio priliku. Gem je protekao u dugim razmenama, nešto je više prisutnija nervoza kod Rodžera koji lopticu šalje u mrežu 2:1.
Popravlja Nole svoju igru i sa dva uzastopna „as“ poena potvrđuje brejk. Federer ljut, verovatno na samog sebe, rešava gem u svoju korist ne dozvolivši protivniku ni jedan poen 3:2. Šesti gem se igrao u nervozi i greškama oba igrača. Imao je Federer i brejk priliku, ali Novak rešava gem za 4:2. Za sada sve ide po planu. I prva dupla greška Švajcarca na meču nije ga omela u osvajanju gema 4:3. U ovom gemu još dva „as“ poena za našeg tenisera, i osvajanje gema 5:2. U sledećem gemu Federer će morati da spašavata set. Nervoznom igrom Švajcarac pruža Đokoviću dve brejk i set prilike. Prva šansa i Novak šalje lopticu u aut, revanšira mu se Rodžer 6:3 i vođstvo 1:0 u setovima. Samo tako da nastavi.

#Drugi set#
Nastavak meča svojim servisom otpočinje Novak i siguran je u svojim potezima. Brzo rešava gem. Servira Švajcarac odlično, počeo je sa dva „as“ poena i dodao još jedan za izjednačenje 1:1. Sledi do sada najbolji gem, gem prelepih poteza obojice igrača, i na kraju greška Rodžera 2:1. Kvalitet igre je u usponu, gledamo sve kvalitetnije poteze igrača. I jedan i drugi love grešku protivnika ovaj put je uspešniji Federer. Uzvraća srpski igrač i što je zanimljivo još nema šanse da neki igrač ima priliku za osvajanje brejka, 3:2.
Federer demonstrira sigurnu igru izlaskom na mrežicu, lako dolazi do servis gema. Ponovo gledamo prelep tenis u kojem dvojica najboljih igrača prikazuju sve što se u tenisu može pokazati. Dobio je Nole sedmi gem za koga kažu da je presudni u setu, 4:3. Au, kakav gem je imao Novak – tri brejk šanse koje je Švajcarac neutralisao i uz dva dobra servisa dobio gem 4:4. Šteta za ovakvu priliku. Nije se Đoković zbunio zbog propuštene šanse. Uzvraća u stilu velemajstora uzima gem sa „nulom“ 5:4. Serviraće Švajcarac za ostanak u meču. Osetio je Novak nesigurnost u igri protivnika i dolazi do dve meč lopte. Prvu spašava a onda velika greška Federera, još jedna dupla greška, ovaj puta kobna. Nije mu pomoglo ni „sokolovo oko“ lopta je u autu a NOLE po četvrti put za redom na podijumu.

Pogledajte meč u kratkim crtama:

Padaju rekordi kao od šale, „SRPSKI EKSPRES“ se seli od turnira do turnira i pokazuje sve bolju i bolju igur. Da li od ove igre ima bolje? Da li je tenis postao interesantniji ili samo rutisnki posao? Da li je publika zadovoljna samo zbog toga što Nole niže uspehe? Videćemo već na sledećem turniru.

NOLE TI SI NAS PODIGAO U NEBESA!
OD TEBE SE NA DALJE OČEKUJE SAMO NAJBOLJE, MEĐUTIM SVI ZNAMO ŠTA SI ZA SVE NAS URADIO I NEĆEMO BITI NEZAHVALNI!
ZNAJ DA SVEŠTO SI DO SADA URADIO TEŠKO DA ĆE NEKO MOĆI DA URADI U NAŠOJ SRBIJI A NI NA SVETU!

HVALA!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login