Zvezda pobedila veliki Real u „Pioniru“

KOŠARKA  
Zvezda pobedila veliki Real u „Pioniru“

SJAJNE VESTI DONOSE KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE

Srpski sportisti sve više dominiraju Evropom. Pored ženske košarkaške reprezentacije, pa fudbalera Partizana, na red su došli i košarkaši Crvene Zvezde.

Crvena Zvezda je u 7. kolu Evrolige, u grupi A, pobedila evropske prvake ekipu Real Madrida. Ovo je veliki uspeh kome smo se potajno nadali. Savladan je veliki rival rezultatom 94:88, po četvrtinama 28:18, 18:25, 21:23 i 27:22.
Crveno-beli su ovom pobedom uhvatili priključak za dalji prolaz i sada imaju tri pobede, kao i Bajern i Strazbur. Ovim porazom Madrižani su svoje šanse za dalji prolaz sveli na minimum.

Veliku pomoć crveno-beli su imali od verne publike koja je halu „Pionir“ ispunila do poslednjeg mesta. I kada je bilo najteže nisu odustali da bodre svoje „miljenike“, koji su im se na pravi način zahvalili.

#Prva četvrtina#
Ovo je bio neverovatan početak meča, krenulo je košem Jovića i prednost se uvećavala, poveli su sa 11:2 protiv moćnog Reala, čiji igrači nisu znali šta ih je snašlo! Pa dve odlične akcije Cirbesa, jedno polaganje Simonovića, uz to i trojka Kvinsi Milera, primorala je trenera Reala da uzme tajm-aut. Pionir „gori“ – to daje krila crveno-belim igračima i oni ne dozvoljavaju protivniku da se snađe. Jović je bio u kontri i pogodak za 20:16. Miler novom trojkom povećava prednost i u sledećem napadu postiže još jednu trojku za 26:16. Prvi puta na meču Zvezda ima dvocifrenu prednost „plus 10“ ali to nije kraj prve četvrtine. Na pogodak Ajona uzvraća Štimac za kraj prve četvrtine 28:18.

#Druga četvrtina#
Krenula je druga četvrtina, Simonović je fauliran je, i sa linije za slobodna bacanja precizan je – 30:18. Sve se više ogleda nervoza kod igrača madridske ekipe koja je rezultirala tehničkom greškom Noćionija – simuliranja faula. Cirbes i Lazić su uvećali prednost Zvezde novim poenima, a onda je Jović trećom asistencijom uposlio Nemca, koji je bez mnogo problema odgurnuo Noćionija i zakucao za 41:30. U tim momentima igrači Reala pogocima Rejesa i Noćionija, smanjuju na 42:35, a trener Radonjić koristi tajm-aut, da bi prekinuo seriju Španaca. Zbog stalnih prigovaranja i trener Pablo Laso zarađuje tehničku grešku, a svaki pokušaj Reala da smanji prednost uspešno je presečen. Pred kraj poluvremena je i Jović postigao trojku za 46:37. Rodrigez odmah uzvraća istom merom, potom lična greška Cirbesa u napadu, pa je umesto njega ušao Štimac. Rodrigez je ponovo pokazao zašto je tako dobar šuter i novom trojkom je vratio svoj tim u potpunosti u igru, Jović je malo poranio sa realizacijom u poslednjem napadu u prvom delu. Na sreću Kerol to nije kaznio trojkom, pa je krajnji rezultat poluvremena 46:43. Plus tri a imala je Zvezda i dvocifrenu prednost.

#Treća četvrtina#
Početak treće četvrtine, i Real kreće da agresivnom igrom slomi našu ekipu. Prvo Ajon pogađa koš i uz grešku Lazića Kerol dovodi prvi puta svoju ekipu u vođstvo 46:47. U ovim trenucima igrači Reala Ajon i Tompkins povećavaju prednost 48:52. U 25. minutu Jović je napravio faul i zbog protesta dobio tehničku grešku, što je Real kaznio. Ljulj je bio neumoljiv sa penala, a Ajon je pogodio posle lopte sa strane i gosti su stekli plus 10 pri 50:60. Konsoliduju crveno-beli svoje redove preko Štimca i nove trojke Milera smanjuju na minus 5, za 58:63. Serijom trojki i odličnom igrom u odbrani, Kvinsi Miler vratio je Zvezdu u meč, od 53:63 došli su naši košarkaši na poen zaostatka na 66:67. Ostalo je još 10 minuta igre u kojoj trebamo nadoknaditi minus 1, nadamo se da je to moguće.

#Poslednja četvrtina#
Počinje se opreznom igrom, u kojoj su Gudurić i Rebić vezali dve trojke, i povratak crveno-belih 74:70 u 33. minutu utakmice. Gudurić je pokazao o kakvom se talentu radi, nije se uplašio već je krenuo u napad. On je uz faul, iz veoma teške pozicije, pogodio pa je nakon toga realizovao i dodatno slobodno bacanje. Kerol je promašio trojku, a Cirbes je lako realizovao polaganje 79:73. Uzvraća Rodrigez trojkom i smanjuje prednost. Razigrao se Majk Cirbes, vezao je nekoliko koševa u reketu. Pogodio je uz faul i bacanje, praktično sam je odveo crveno-bele na plus 7 rezultat 88:81. Trener Španaca ponovo će tajm-autom pokušati vratiti svoje igrače u meč. Dvoranom se ori pesma „delija“ koji pomažu svojoj ekipi da slomi otpor neugodnog protivnika. Pogađa još jednu trojku Rodrigez, poentirao je i Kerol za 88:86 i Radonjić uzima kratki predah. A do kraja je nešto više od minut vremena. Marko Gudurić je efektno zakucao u poslednjem minutu utakmice, potom Cirbes realizuje dva slobodna bacanja i crveno-beli imaju 92:88. Samo osam sekundi je do kraja utakmice! Još dva slobodna bacanja za Cirbesa koji je neumoljiv za konačnih 94:88. Čestitke crveno-belima i njihovoj vernoj publici!

Pogledajte meč u kratkim crtama:

BRAVO ZVEZDO!
Nadamo se da će pobediti i u sledećoj utakmici.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login