Vaterpolisti Partizana savladali Galatasaraj u 3. kolu Evrolige

VATERPOLO  
Vaterpolisti Partizana savladali Galatasaraj u 3. kolu Evrolige

SJAJNE VESTI SA BANJICE

Vaterpolisti Partizana su u utakmici trećeg kola grupe „B“ savladali turskog predstavnika Galatasaraj rezultatom 9:8, po četvrtinama 1:2, 4:2, 3:1 i 1:3.
Partizan je ostvario svoju prvu pobedu u Evroligi i povećao svoje šanse za plasman u narednu fazu takmičenja. Šanse bi bile mnogo veće da nisu pozaženi u prva dva kola od Solnoka i Pro Reka. Utakmica je odigrana u predivnom ambijentu i ispunjenim tribinama bazena u Sportskom centru Banjica.

Došli su „grobari“ da pomognu mlađanoj ekipi Partizana koji su za protivnika imali turskog prvaka ekipu Galatasaraja. Bogati klub koji je u svoje redove doveo zvučna imena vaterpola, poznate i iskusne igrače iz Srbije i Crne gore. Publika na Banjici pozdravila je velikim aplauzom trenera gostujuće ekipe, legendu Partizana Igora Milanovića.
Partizanovi mladi igrači svakog dana igraju sve bolje, polako sklapaju kockice i vrlo brzo će ovi momci vladati evropskim bazenima. Nisu se uplašili ovako jakog protivnika već su ga nadigrali i pobedili.

Krenulo je neizvesno u prvoj četvrtini koju su gosti ipak dobili 1:2, da bi nastavak protekao u mnogo boljoj igri naših momaka koji na poluvreme imaju prednost 5:4. Usledio je period odlične igre crno-bele ekipe, i treća četvrtina je rešena na najbolji način, prednošću od dva gola 3:1. Neizvesnost je trajala sve do poslednjeg sudijskog zvižduka, kada je peterac izveo Mlađan Janović, a crno-belima je ostalo 72 sekunde da odbrane jedan gol prednosti u čemu su uspeli. Rezultat na kraju bio je 9:8. Partizan je ostvario svoju prvu ali veroma slatku pobedu.

Najbolji igrač na meču bio je Gavrilo Subotić koji je postigao tri gola, odlični su bili i Filip Radojević i Nikola Jakšić sa po dva gola, a po jednom su gol pogađali Radomir Drašović i Đorđe Lazić.

Kod Galatasaraja tri igrača su postigla po dva gola, Mlađan Janović, Slobodan Nikić i Vjekoslav Pasković a po jedan put u listu strelaca su se upisali Šafak Šimšek i Nikola Vukčević.

„To su tri veoma značajna boda i za ekipu i za klub, jer iako imamo vrlo mladu ekipu. Ligu šampiona ne shvatamo kao nešto što treba da odigramo reda radi, već želimo da ostvarimo što više pobeda. Nisam najzadovoljniji partijom koju smo pružili, jedino smo u trećoj četvrtini igrali onako kako je trebalo da odigramo ceo meč. Ipak, ispostavilo se da je to bilo i presudno“ – rekao je trener crno-belih Vujasinović posle utakmice.

U četvrtom kolu 16. decembra Partizan će u Beogradu ugostiti ekipu OSC iz Budimpešte.

Sve čestitke našem šampionu, uz nadu da će uspeti izboriti plasman u sledeće kolo.

BRAVO!
NAPRED PARTIZAN!

SJAJNO



Jedan odgovor na temu "Vaterpolisti Partizana savladali Galatasaraj u 3. kolu Evrolige"

  1. Pingback: Vaterpolisti Partizana pobedili Mađare u Ligi Šampiona | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login