Vaterpolisti Srbije pobedili Crnu Goru u Budvi

VATERPOLO  
Vaterpolisti Srbije pobedili Crnu Goru u Budvi

SJAJNE VESTI IZ BUDVE

Vaterpolo selekcija Srbije pobedila je ekipu Crne Gore u meču 3. kola Svetske lige u Budvi rezultatom 12:10. „Delfine“ su do treće pobede predvodili Filip Filipović sa 4 gola i Andrija Prlainović sa 3 gola. Najefikasniji u crnogorskom timu bio je Aleksandar Ivović sa postignuta tri gola.

Utakmica puna očekivanja i sa jedne i sa druge strane. I Crna Gora i Srbija su tražili pobedu u ovom meču. Publika je aplauzima pozdravila igrače obe ekipe i himne, a i atmosfera i na tribinama i u bazenu bila je izvanredna.
Početak meča je delovao kao neizvestan. Na samom početku Crna Gora je povela sa 1:0 preko Nikole Vukčevića u trenutku kada su imali igrača više. Odma nakon toga Srbija ima igrača više i Dušan Mandić poentira za izjednačenje. Filip Filipović šutira sa distance za prvo vođstvo Srbije, međutim Draško Brguljan brzo vraća gol i rezultat je izjednačen. Pre kraja prve četvrtine Uroš Čučković donosi prednost Crnoj Gori od 3:2.
U drugoj četvrtini „delfini“ se bude i dominiraju. Prvo je Filip Filipović izjednačio na 3:3, zatim Andrija Prlainović pogađa za drugo vođstvo na utakmici 4:3. Nakon toga Srbija igra sve sigurnije i dolazi do još dva gola preko Gavrila Subotića i ponovo sjajnog Andrije Prlainovića. Na poluvreme se odlazi pri rezultatu 6:3 za Srbiju.
Dominacija se nastavlja i na početku drugog poluvremena. Novi gol, ovaj put strelac Duško Pijetlović za 7:3. Crna Gora konačno dolazi do gola preko Ivovića i smanjuje na 7:4. Međutim, gol Ivovića nije bio dugog veka jer ubitačan tandem Filipović-Prlainović postižu golove i Srbija dolazi do veoma velike prednosti 9:4. Do kraja treće četvrtine sjajni Ivović uspeo je da ublaži vođstvo „Delfina“ i na predah se odlazi pri rezultatu 9:5 za Srbiju.
Poslednja četvrtina u znaku naizmeničnih pogodaka. Prvo Luka Sekulić postiže gol za Crnu Goru i smanjuje na 6:9, a brzo uzvraća Gavril Subotić održava prednost 10:6. Aleksandar Ivović ponovo postiže gol za Crnu Goru i smanjuje na 7:10. Gocić pogađa za Srbiju 11:7. Zatim Mlađan Janović koristi igrača više za Crnu Goru i smanjuje na 8:11. Na 2 minuta od kraja Filip Filipović rešava sve dileme – 12:8. Do kraja meča Srbija se opustila i primila još dva gola ali rezulaz je već bio nedostižan. Golovi
Draška Brguljana i Nikole Janovića ublažili su poraz Crne Gore.

Bazen Dragan Trifunović. Gledalaca 700. Sudije: Bjanki (Italija), Nikolas (Grčka). Igrač više: Crna Gora 14 (3), Srbija 10 (4).

CRNA GORA; Lazović, Dr. Brguljan 2, Vidović, Petrović, Čučković 1, Sekulić 1, M. Janović 1, N. Janović 1, Ivović 3, Vukčević 1, Pješivač, Jokić, Šćepanović. Selektor: Gojković.

SRBIJA: B. Mitrović, Mandić 1, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, Pijetlović 1, Subotić 2, Aleksić, Toholj, Filipović 4, Prlainović 3, S. Mitrović, Rističević. Selektor: Savić.

Konačan rezultat Crna Gora – Srbija 10:12.

BRAVO DELFINI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login