„Staza zdravlja“ u Goranskom parku u Bečeju pre nove godine

UREĐENJE GRADOVA  
„Staza zdravlja“ u Goranskom parku u Bečeju pre nove godine

SJAJNE VESTI IZ BEČEJA

Prva faza projekta „Staze zdravlja“ kroz Goranski park u Bečeju je u završnoj fazi. Trenutno se postavljaju behaton ploča i ivičnjaci od ulaza u park do njegovog centralnog dela i oko njega. Projekat izgradnje podržalo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, a iz dobijenih sredstava ovog projekta biće izgrađena desna strana staze.
Za levu stranu staze i nastavak radova biće neophodna sredstva koja će se na proleće potražiti od raznih donatora preko projekata. Goran Sadžakov iz EM „Panonika“ je objasnio da će finansijska sredstava biti iskorišćena za nastavak radova na izgradnji druge faze, odnosno staze u celini. Dužina staze je 250 metara i njen izgled će biti primeren parku.

Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, kraj radova se može očekivati sredinom ovog meseca. Malo je bilo neobično zbog čega se radovi izvode u ovom periodu, ali Goran Sadžakov daje jasno objašnjenje. Radovi su se odlagali zbog učešća opštine Bečej, tačnije čekalo se usvajanje četvrtog rebalansa opštinske kase kako bi učešće opštine bilo obezbeđeno.

EM „Panonika“ je optimistična po pitanju rokova izgradnje, odnosno završetka projekta. Ovim projektom je finansirana i realizacija ukupno 20 edukativnih radionica u osnovnim školama i Goranskom parku na temu alternativnih načina putovanja. Pre svega akcenat je stavljen na biciklizam, pešačenje i zdravi stilovi života. Za decu predškolskog uzrasta, kao i za učenike prvih i četvrtih razreda osnovnih škola u Bečeju, na dva jezika, srpskom i mađarskom održane su radionice.

Projekat izgradnje „Staze zdravlja“ u Goranskom parku realizuje Ekološka mreža „Panonika“ u saradnji sa lokalnom samoupravom. Partneri na projektu su Kancelarija za mlade i Pokret gorana Bečej.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login