Zvezda savladala Himki i nadomak je sledeće faze

KOŠARKA  
Zvezda savladala Himki i nadomak je sledeće faze

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Još jedna veličanstvena pobeda Crvene Zvezde, ovaj put „pala“ je ekipa Himkija. U prepunoj hali Pionir crveno-beli su slavili Himki sa 96:91 po četvrtinama 27:26, 23:27, 18:16 i 28:22.

Ovom pobedom Crvena Zvezda je uvećala šanse za ulazak u Top 16 Evrolige. Sada tri ekipe imaju isti skor 4 pobede uz 4 izgubljene utakmice. Meč odluke biće najverovatnije u poslednjoj utakmici kada u Beograd stiže ekipa Bajerna, direktni konkurent za dalji prolazak.

TOK MEČA

#Prva četvrtina#
Početak utakmice pripada domaćinima koji su poveli sa 5:2 zahvaljujući Majk Cirbesu, koji je postigao svih pet poena. Uzvraćaju gosti preko Šveda trojkom, a revanširao se istom merom Simonović 8:5. Crveno-beli igraju izvanredno u odbrani, na vreme presecaju akcije protivnika i rezultat takve igre je veliko vođstvo u sedmom minutu 21:10. Bilo je i 23:13, a potom su pogodili Augustin i Zoran Dragić trojka za goste, te Kvinsi Miler za domaće, i dva minuta pre kraja prve četvrtine 25:18. Veliki pad u igri crveno-belih rezultuje da se njena prednost svede na 25:22. Pokušaće trener Radonjić da tajm-autom prekine seriju gostiju. Ipak kraj prve četvrtine minimalnih 27:26, a bilo je i dvocifrenih prednosti.

#Druga četvrtina#
Himki nastavlja tamo gde je stao pred kraj prvog perioda, diktiraju svoju igru, pa posle tri minuta druge četvrtine dolaze u vođstvo 29:33. Još jednom je trener Radonjić prisiljen da zatraži minut odmora. Izvršene su i izmene, ulazi u igru Gudurić, proradila je igra domaćina. U napadu funkcioniše sve po planu, prave crveno-beli seriju 10:2, zahvaljujući Mileru koji postiže osam poena za redom 42:39. Ipak na kraju drugog perioda gosti odlaze na odmor sa plus tri 50:53.

#Treća četvrtina#
Drugo poluvreme počinje greškom Cirbesa u dodavanju i faulu Lazića nad Rajsom, koji je sprečio kontru gostiju. Nova trojka Šveda i gosti održavaju prednost 56:52. Ne uspevaju domaći igrači da se snađu u početku treće četvrtine pa gosti dolaze do velike prednosti od osam poena 60:52. Još jednom će trener Radonjić uzeti tajm-aut i pokušati savetima da pomogne svojim igračima da savladaju krizu. Cirbes je prekinuo seriju gostiju, a posle promašaja na obe strane. Miler je fauliran pri šutu, pogođa oba za 56:60. Agustin je posle dugog napada Himkija pogodio, a Cirbes je na drugoj strani uz koš dobio i faul. Pogodio je bacanje i smanjio prednost 61:65. Usledila je dobra igra domaćina koju kruniše Jović trojkom iz ćoška za prednost crveno-belih 66:65. Dvorana je „proključala“ crveno-beli imaju fantastičnu podršku. Ipak gosti ulaze u poslednji 10 minuta igre prednošću 68.69.

#Poslednja četvrtina#
Kreće se u poslednju, jako neizvesnu četvrtinu, gde će se odlučiti pitanje pobednika. Gosti ulaze sa plus 1 što je minimalna prednost koju će crveno-beli pokušati neutralisati i okrenuti je u svoju korist. Poslednja deonica počinje igrom neverovatnog Milera koji je „vezao“ pet poena, a tu je i Štimac koji uveća prednost na plus 6 za 75:69. Šved je preuzeo odgovornost u svoje ruke i poentirao posle prodora, da bi Mileru arbitri sudili grešku u koracima i vratili loptu gostima, što je gostujući igrač Koponen pogađa trojku na nešto više od pet minuta pre kraja rezultat je 77:76. Uzvraća Gudurić novom trojkom i pogotkom Milera vraćaju vođstvo beogradskom timu 84:82. Igra ulazi u dramatičnu završnicu smenjuju se pogodci i na jednoj i na drugoj strani a Miler spektakularno zakucava za 90:86. Pogađa Šved trojku, a posle velikog presinga na Joviću lopta je nekako stigla do Cirbesa koji je fantastičnim zakucavanjem vratio prednost. Najbolji igrač crveno-belih Miler 12 sekundi pre kraja novim zakucavanjem stavio tačku na meč 94:89. Zvezda je pred velikom pobedom, ali neugodni Šved je pogodio trojku 94:91, i unosi još malo neizvesnost u meč, međutim Cirbes je u posedu lopte, pravi se namerni faul, a Nemac je bio nepogrešiv sa penala na sedam sekundi do kraja 96:91. To je to, olakšanje, konačno pobeda usledilo je veliko slavlje.

Parovi u poslednja dva kola:
Bajern – Real, Strazbur – Himki, Fenerbahče – Zvezda;
Himki – Fenerbahče, Real – Strazbur, Zvezda – Bajern.

Verujemo da će crveno-beli uspeti izboriti prolez u Top 16.

BRAVO! NAPRED ZVEZDA!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login