U Knjaževcu 10. susreti etno udruženja i asocijacija Srbije

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE  
U Knjaževcu 10. susreti etno udruženja i asocijacija Srbije

SJAJNE VESTI IZ KNJAŽEVCA

Predstojeći vikend u Knjaževcu biće prilike da se predstave etno udruženja. U subotu i nedelju, 12. i 13. decembra, održaće se 10. jubilarni susreti etno udruženja i asocijacija Srbije.
Organizator ove manifestacije je Udruženje za negovanje tradicije – Izvor koje će biti zaduženo da sve bude u najboljem redu. Organizatori saopštavaju da je sve speremno za ovu veliku i značajnu manifestaciju. Pripremili su interesantne nastupe, bogat program i veliki broj učesnika.

Na ovom festivalu, prvog dana programa, biće potpisane dve povelje između Izvora i:
Udruženja „Hestija“ iz Feketića
Udruženja „Zlatne niti“ iz Vrnjačke banje

Predsednica Udruženja za negovanje tradicije „Izvor“ Ljiljana Mihajlović rekla je:

„Namera nam je da ove godine svoje mesto u programu nađu svi oni koji su sa nama od samog početka. Tu pre svega mislim na hor Sveti Stefan kralj Dečanski, folklor Doma kulutre, orkestar Mala noćna muzika, a ono što će prikazati „Izvor“ su modeli haljina od 2005. do danas. Predstavićemo i Staru planinu, ovdašnju turističku ponudu, kao i naše Udruženje, jednom rečju, biće za svakoga ponešto“.

Jubilarne etno susrete uveličaće gosti iz Mađarske i Bugarske, a najveći broj izlagača biće iz Srbije. Svečano otvaranje manifestacije zakazano je u subotu, 12. decembra, na velikoj sceni Doma kulture u 12 časova.

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:

Autor ovog kratkog filma je Bojan Svitac. Hvala!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login