Partizan izgubio od Augsburga i oprostio se od Evropskog proleća

FUDBAL  
Partizan izgubio od Augsburga i oprostio se od Evropskog proleća

PARTIZAN JE OVE VEČERI RAZOČARAO SVE NAVIJAČE I SIMPATIZERE

Partizanu je bilo potrebno da ne izgubi više od 1 gola razlike i to utakmicu pred svojim navijačima. Sjajna atmosfera u Humskoj, huk „grobara“ i pesma koja se orila celom utakmicom nije pomogla da Partizan prođe u prolećni deo Lige Evrope.
Bilo je to veče odluke u Humskoj 1. Igrao se poslednji meč grupne faze Lige Evrope i Partizan je imao ogromnu šansu da prvi put posle 11 godina izbore nastavak takmičenja na evropskoj sceni u proleće sledeće godine. I poklekao je, izgubio je rezultatom 3:1 od Augsburga.

Prilika je bila velika i svi su se nadali da će crno-beli znati to iskoristiti. Posle pet odigranih kola u grupi L Partizan je imao tri pobede uz dva poraza, i sa devet bodova zauzimao je drugo mesto u grupi, tri više od ekipe Augsburga. Pre početka utakmice ekipa Partizana je imala dozvoljen „luksuz“ i da izgubi utakmicu, sa 0:1 ili 0:2 jer ih je i taj rezultati vodio u prolećni nastavak takmičenja. Na stadionu u Humskoj bilo je pristutno nešto više 20.000 hijada navijača, među kojima ima i hiljadu gostujućih navijača.

TOK MEČA

Partizan je krenuo ofanzivno od samog starta, i već posle tri minuta igre Andrija Živković je oboren na ivici kaznenog, ali su gosti uspeli da spreče opasnost posle centaršuta. Uzvraćaju gosti preko Raula Bobadilja koji je imao dve prilike da ugrozi mrežu Živka Živkovića. Najpre je nezgodno šutirao sa dvadesetak metara, dok je u drugom navratu brža bila odbrana domaćina. Gosti su nastavili da napadaju rešeni da što pre steknu rezultatsku prednost.
Crno-beli su strpljivo čekali grešku protivnika i odmah su prvu su pretvorili u vođstvo. Igrač gostujuće ekipe Matavž je izgubio loptu neuspešnim driblingom, a Stefan Babović je „izbacio“ Abubakara Umarua samog na polovinu protivnika. Kamerunac je sjajno istrčao, ušao u kazneni i preciznim udarcem pogodio mrežu za vrlo brzo vođstvo 1:0!
Nisu se povukli u odbranu igrači Partizana već su pretili i sredinom prvog poluvremena dva dobra pokušaja, prvo je Brašanac, a zatim i Andrija Živković zapretio sa ivice kaznenog u 25. minutu. Dolazi period mirnije igre koja se odvijala uglavnom na sredini terena, a činilo se da će se na odmor otići sa prednošću crno-belih. Međutim, gosti su u bukvalno poslednjim sekundama uspeli da stignu do izjednačenja i opet su crno-beli primili gol iz prekida. Igrač koji je ušao u igru, Hong, glavom je sa ivice peterca pogodio bliži ugao i izjednačio rezultat 1:1. To je ujedno i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvreme počelo je na najgori mogući način po našeg šampiona, pošto su gosti posle samo šest minuta nastavka stigli do totalnog preokreta. Zapretio je Trohovski odmah na početku ali je njegov snažan udarac sa ivice kaznenog završio preko prečke. Ipak, samo četiri minuta kasnije Živković je ponovo savladan. Loše su vezisti crno-belih odradili svoje defanzivne zadatke, pre svega Ninković. Verheg je pobegao iza leđa odbrane, izbegao ofasajd, i lepo primirio pas od Bajera i sa peterca prevario Živkovića za neugodnih 1:2.
Sada su igrači Partizana u ogromnom problemu jer ne smeju primiti gol, u slučaju 1:3 ekipa Partizana bi bila eliminisana. Veliku šansu za izjednačenje, tačnije dve uzastopne, Partizan je propustio u 55. minutu. Brašanac je divno prošao kroz odbranu i sa ivice kaznenog uputio udarac koji Hic brani, a potom lopta dolazi do Ninkovića, koji je šalje visoko preko prečke. Gosti su sve opasniji i u 61. minutu je Trohovski odlično uhvatio odbijenu loptu, koju je Živko Živković krajnjim naporom sprečio da završi u mrežu. Igrao se 73. minut, kada su crno-beli imali veliku šansu za izjednačenje prvo je udarac glavom Jevtovića posle prekida izbačen sa gol-linije, da bi onda Ninković „bombom“ sa oko 20 metara uzdrmao prečku za uzdahe na tribinama. A u 78. minutu Živković spašava gol, kontra gostiju Kajubi je sam pred golmanom crno-belih, koji nogom izbija loptu i spašava mrežu. Igrao se kobni 80. minut kada je Andrija Živković isključen. U skoku je udario loptu rukom i zbog toga dobio drugi žuti karton i morao je u svlačionicu. A onda uspevaju igrači Ausburga da postignu svoj cilj, u 89. minutu šok za domaće. Verhag je sa desne strane centrirao na drugu stativu, Kujabi je glavom pronašao Bobadilju, a on je glavom zatresao mrežu za 1:3. To je rezultat koji im donosi nastavak takmičenja u proleće sledeće godine, a Partizan će svoju priliku tražiti neke druge godine. Ostaće da žale i oni i „grobari“ za neshvatljivim greškama koje su dovele do eliminacije iz daljeg takmičenja.

Do neke druge šanse!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login