Nove interpretativne table u Prijepolju

TURIZAM, UREĐENJE GRADOVA  
Nove interpretativne table u Prijepolju

SJAJNE VESTI IZ PRIJEPOLJA

Ukoliko niste mogli da se snađete ili niste mogli da pronađete neki objekat u Prijepolju, došlo je vreme da se takvo stanje promeni. Tamošnja turistička organizacija regije Zapadna Srbija u partnerstvu sa lokalnim Turističkim organizacijama privela je kraju projekat „Unapređenje turističko informaciono komunikacione infrastrukture na području turističke regije Zapadna Srbija“.
Uzimajući u obzir značaj nekoliko objekata, većinom verskih, na teritoriji opštine Prijepolje, 02.09.2015. godine Turistička organizacija Regije Zapadna Srbija, sa sedištem u Užicama, raspisala je nabavku male vrednosti kojom je potraživala „Izradu i postavljanje turističkih interpretativnih tabli“.

Ovim projektom je unapređena turističko-informaciono-komunikaciona infrastruktura, a pre svega označene su bitne lokacije i to njih devet: crkva Svetog Vasilija Ostroškog, manastir Mileševa, manastir Davidovica, Jabuka, Kamena Gora i Sopotnica, Velika Mahmut-begova džamija, Katolička crkva i Muzej. Ove interpretativne table sadrže slike kao grafički prikaz i prikaz lokaliteta ispisanih na srpskom, engleskom i ruskom jeziku.

Vršilac dužnosti direktora Turističe organizacije Prijepolje, Dragana Varaklić, istakla je da se u odabiru lokaliteta posebno vodilo računa o turističkom značaju, uređenosti i posećenosti lokaliteta. Obzirom da je sve više turista koji posećuju ove krajeve odlučeno je da table budu na tri jezika što oprinosi efikasnijem prijemu kod stranih turista. Dragana je dodala:

„Ovim projektom značajno je poboljšana turistička signalizacija u našem regionu. Do sada smo imali problema sa turistima koji su veoma zainteresovani za našu kulturu, istoriju i prirodne lepote, ali usled nedostatka informacija nisu bili u prilici da na licu mesta saznaju više o najprepoznatljivijim simbolima Prijepolja.“

Ovaj projekat je finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nadamo se da će svi gradovi u Srbiji uraditi adekvatne putokaze, table, označiti sve bitne lokacije i kao produkt svega poboljšati turističko-informaciono-komunikacionu infrastrukturu.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login