Tradicionalna akcija Crvenog Krsta „Jedan paketić mnogo ljubavi“

HUMANOST  
Tradicionalna akcija Crvenog Krsta „Jedan paketić mnogo ljubavi“

SJAJNE VESTI ZA UGROŽENE MALIŠANE

Duško Radović je jednom rekao: „Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo“.
Crveni Krst organizuje, sada već tradicionalnu, akciju „Jedan paketić mnogo ljubavi“ koja se realizuje u decembru pred novogodišnje i božićne praznike. Ova akcija ma za cilj da prikupi slatkiše, slaniše i igračke kako bi se napravili novogodišnji paketići za različite kategorije ugožene dece. Akcijа se reаlizuje već 18 godinа i najviše se odnosi na socijаlno ugroženu decu bez roditeljskog stаrаnjа kao i na korisnike nаrodnih kuhinjа i decu kojа Novogodišnje i Božićne prаznike provode u bolnicаmа. U аkciju se uključuju gotovo sve orgаnizаcije Crvenog krstа u Srbiji, a mаsovno se uključuju decа iѕ osnovnih i srednjih školа, kаo i brojni donаtori.

Mladi volonteri, učenici i zaposleni organizacije Crvenog Krsta sortiraju prikupljene namirnice i prave novogodišnje paketiće, a zatim ih distribuiraju deci prema unapred utvrđenim kriterijumima. Paketiće koji budu napravljeni podeliće volonteri Crvenog krsta koji se oblače u kostim Deda Mraza i dobre vile i prave zanimljiv program za mališane kako bi im dodatno izmamili osmehe na lice. U podeli paketića učestvaće i učenici i prosvetni radnici, kao i svi ostali koji učestvovali u donacijama.

Crveni Krst poziva sve društveno odgovorne kompanije i pojedince koji su u mogućnosti da doniraju dečije igračke, garderobu, slatkiše i slaniše, da se jave.

Ukoliko želite da budete deo ove akcije možete se priključiti u svakom momentu. Pozovite lokalnu kancelariju Crvenog krsta u mestu gde živite i informišite se o detaljima.

Ne zaboravite da Vaše malo nekome znači mnogo!

Ukoliko ne možete da pronađete kancelariju lokalnog Crvenog Krsta u mestu u kojem živite, informišite se preko kontakt strane Crvenog Krsta Srbije na adresi: http://www.redcross.org.rs/kontakt.php.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login