Vaterpolisti Partizana pobedili Mađare u Ligi Šampiona

VATERPOLO  
Vaterpolisti Partizana pobedili Mađare u Ligi Šampiona

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

U četvrtom kolu Grupe B Lige šampiona vaterpolisti Partizana savladali su mađarski OSC rezultatom 5:4, po četvrtinama 1:1, 2:0, 1:0 i 1:3. Posle pobede nad turskim Galatasarajom ovo je druga pobeda Partizana. U skoru od 2 pobede i 2 poraza crno-beli imaju vrlo izgledne šanse da takmičenje nastave u sledećoj fazi LŠ.

Sjajni podmlađeni sastav Partizana vodio je i sa 3 gola u većem delu utakmice, a Mađari su uspeli da stignu samo do minus jedan i to je bilo najviše što su mogli da pruže na „Banjici“. Kritičan trenutak utakmice bio je na samo minut do kraja susreta kada su igraši OSC-a imali priliku da izjednače i tako pokvare slavlje, ali igrači trenera Vladimira Vujasinovića bili su priprani i sačuvali pobedu.
Strelci za Partizan bili su Ognjen Stojanović sa 2 gola i po jedan Draško Gogov, Nikola Jakšić, Mateja Asanović i Lukas Gilen, a napominjemo da je na golu blistao kapiten Dimitrije Rističević. Kod Mađarskog kluba istakli su se Adam Deker sa 2, a Đer Mikloš i Draško Braguljanin po 1 gol.

Vladimir Vujasinović je bio presrećan jer je Partizan odigrao najbolji meč u ovoj sezoni i dodao:

„Izuzetno mi je drago što smo pobedili. Presrećan sam što smo na ovakav način ne samo završili ovaj deo sezone, nego i godinu. Mislim da su momci na pravi način napredovali tokom sezone i da su zaslužili ovo. Očigledno, dostigli su nivo da mogu na ovakav način da igraju protiv šampiona Mađarske uprkos svim problemima sa kojima se suočava klub. Siguran sam da oni klub mnogo vole jer da to nije tako, ne bi stizali do ovakvih rezultata. Potajno smo se nadali da ćemo biti u ovakvoj situaciji pred Novu godinu, da imamo šest bodova, samo o tome nismo hteli da pričamo jer bi takva priča bila nerealna. Bio je veliki premor, igrali smo sa devetoricom igrača, bez klasičnog centra, zbog njihove snage na bekovskim pozicijama. Svako je morao da da dopronos i oni su to večeras i više nego ispunili. Opet smo bili u situaciji kada u poslednjoj deonici lagano treba da privedemo kraju, ali mi to ne možemo, a to je neiskustvo ovih igrača. Imali smo sreće, a mislim da smo to i zaslužili“.

Navijači Partizana davali su sjajnu podršku Vujasovim „bebama“ na „Banjici“, a crno-beli su im se odužili jer su odigrali jedan od najboljih mečeva u ovoj sezoni.

Sledeći meč Partizan igra u Dubrnovniku 3. februara protiv ekipe Juga.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login