Ivana Španović, Novak Đoković, košarkašice i vaterpolisti su najbolji sportisti Srbije ove godine

ATLETIKA, KOŠARKA, NAGRADE, TENIS, VATERPOLO  
Ivana Španović, Novak Đoković, košarkašice i vaterpolisti su najbolji sportisti Srbije ove godine

SJAJNE VESTI IZ OKS-A

Ove godine titulu najbolje sportistkinje ponela je Ivana Španović, najbolji sportista je svakako Novak Đoković, a najbolji timski rad ove godine imali su košarkašice Srbije i naši najbolji vaterpolisti Srbije. Vlade Divac, proslavljeni košarkaš i Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, čestitao je našim sportistima ostvarene razultate u 2015. godini i poželeo im da na Olimpijskim igrama u Riju ostvare svoje i naše snove.
Na održavanju tradicionalne proslave povodom dana OKS-a, po 22. put, u sklopu proglašenja najboljih sportista Srbije, Vlade Divac je izjavio:

„Vi koji ste već deo Olimpijskog tima Srbije i vi koji ćete u mesecima pred nama izboriti svoje mesto na putu za Rio, za samo osam meseci, zajedno ćete krenuti put Brazila da ispišete nove stranice olimpijske istorije Srbije Sada je najvažnije da osetite da ste tim i da jedni drugima budete najveća podrška. Ta podrška će u najvažnijem trenutku stvoriti snagu koja će vama i Srbiji doneti medalju više. Budite hrabri i samouvereni jer vi ste bez sumnje najbolje što ova zemlja ima.“

Ivana Španović je titulu najbolje sportistkinje Srbije zaslužila zlatnom medaljom na Evropskom i bronzanom na Svetskom prvenstvu, kao i ostvarenim skokom preko „magične granice“ od sedam metara.

Za najboljeg sportistu niko se nije dvomuio. Imao je najbolju sezonu u svojoj karijeri. Ubedljivo vodi na svetskoj rang listi, osvojio je 3 Grend slema i ukupno 11 turnira u 2015. Krase ga i druge aktivnosti osim sporta, pa je tako OKS sa pravom odlučio da, po šesti put, titula najboljeg sportiste ode u ruke Novaka Đokovića.

Takođe, naše najbolje košarkašice su Šampionke Evrope, pa su sa pravom ponele titulu najboljeg i najuspešnijeg ženskog tima za 2015. godinu. Košarkašice Srbije, koje predvodi selektor Marina Maljković našle su se krovu Evrope, pošto su u finalu savladale veliku ekipu Francuske.

Najuspešniji muški tim ove godine je vaterpolo reprezentacija. Ove godine vaterpolisti su trofej zaslužili briljantnim igrama, osvojili su Svetsko prvenstvo, a prethodno i Svetsku ligu kojom su izborili plasman na Olimpijske igre. Ovo je već 11. put za 22 godine da su proglašeni najuspešnijim u kategoriji Muški tim godine. Mozak ekipe Dejan Savić je dobio priznanje za najuspešnijeg trenera.

Olimpijski komitet Srbije je dodelio trofeje za još nekoliko kategorija:
– za najuspešnijeg mladog sportistu proglašena je tekvondistkinja Tijana Bogdanović, koja je još kao junior osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu za seniore, kao i srebrnu na seniorskom Evropskom prvenstvu.
– još dva trofeja namenjena su nauspešnjim sportistima srpskog tima u Bakuu i to: u muškoj konkurenciji nagrađen je Damir Mikec, osvajač dve zlatne medalje u streljaštvu, dok su u ženskoj konkurenciji nagrađane kajakašice Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić.

Ove godine trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji ove godine nosi naziv „Sport i inovacija“ pripao je Jovanu Simiću, momku koji je ponudio svoju kolekciju sportskih dresova na aukcijsku prodaju kako bi pomogao prikupljanju sredstva za lečenje devetogodišnje devojčice Nađe Novaković, koju tada nije poznavao.

ČESTITKE SVIMA! TAKO SE PROMOVIŠE SRBIJA!
BRAVO!



Jedan odgovor na temu "Ivana Španović, Novak Đoković, košarkašice i vaterpolisti su najbolji sportisti Srbije ove godine"

  1. Pingback: „Delfini“ na okupu – počele pripreme za EP u Beogradu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login