Zvezda ušla u Top 16. Bajern nije mogao proći pakao „Pionira“

KOŠARKA  
Zvezda ušla u Top 16. Bajern nije mogao proći pakao „Pionira“

SJAJNE VESTI IZ HALE PIONIR U BEOGRADU

Sjajni košarkaši Crvene Zvezde savladali su minhenski Bajern u okviru desetog kola grupe A Evrolige i plasirali se u narednu Top 16 fazu Evrolige. Crveni-beli su u poslednjoj odlučujućoj utakmici savadali Bajern rezultatom 85:76, po četvrtinama 31:20, 13:20, 11:16 i 30:20.
Hala „Pionir“ je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a ispred dvorane je ostalo preko 1.000 navijača.
Zvezda je slavila u Minhenu sa 90:79, pa su oba tima su u utakmicu ušli sa identičnim učinkom po četiri pobede i pet poraza.

TOK MEČA

#Prva četvrtina#
Već u 4. minutu Zvezda je imala prednost od 13:5. Sjajni Cirbes i Lazić dobro otvaraju meč, a posle trojki Simonovića i Milera trener protivničke ekipe reaguje i traži tajm aut.
Jović poentira uz faul, ali Brajant prekida sjajnu seriju Zvezde. Stajan tandem trojkaša Simonović i Miler ponovo pogađaju i šprednost se povećava 23:10. Izvanredni Savanović pokušava da motiviše igrače, ali jedino on pravi dobre napade i postiže 11 poena. Na kraju prve četvrtine rezultat je 31:20.

#Druga četvrtina#
Posle kratkog predaha Bajern se vraća u igru i konačno pruža dobru igru. Zvezda gubi napad za napadom dok gosti dolaze do lakih poena pa Radonjić reaguje i na teren vraća Cirbesa i Milera. Loše po Zvezdu, već preko 3 minuta nije postignut koš pa Radonjić traži tajm-aut pri rezultatu 31:26.
Bajern se trgnuo u ovoj četvrtini i igra sve bolje, a Zvezda teško dolazi do poena. U ekipi Bajerna proradili su Tompson i Rivers pa uz Savanovića smanjuju na samo 3 koša zaostatka. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 44:40.

#Treća četvrtina#
Nastavili su igrači Bajerna tamo gde su stali u prvom poluvremenu. Mnogo više tačnih pasova, mnogo više borbe i energije, odlična odbrana rezurtirali su potpunim preokretom. Vilijams ne uspeva da se izbori sa agresivnim bekovima Bavaraca, a Jović je več dobio treći faul. Rivers je vezao dve trojke u 30. minutu pa su gosti prvi put imali dvocifrenu prednost od 65:54. Loša situacija za Zvezdu. Primetno je bilo da Vilijams nije spreman. Dosta promašaja Zvezde i nesigurna igra u odbrani rezurtirali su da Bajern na kraju treće četvrtine vodi sa 65:56.

#Poslednja četvrtina#
Počinje poslednja četvrtina a Zvezda je u zaostatku od 9 poena. Kreće igra na sve ili ništa od strane obe ekipe. Miler je pokušao da podigne navijače ali mu nije mu uspelo. Jović pogađa trojku a velike udaljenosti i Zvezda smanjuje na 61:67. Kreće i Gudurić, uz faul je bio precizan iza linije 6,75 za novu ludnicu u hali. Pešić traži tajm aut.
Gudurića nastavlja u svom ritmu i igra se koš za koš. Pet minuta pre kraja rezultat je 70:73.
Miler atraktivno zakucava i diže publiku. Nakon toga nekoliko grešaka pa je rezultat 74:73.
U igri je Jović, pravi grešku i propušta se prilika da se povede. Nakon toga Lazić pravi nesportsku ličnu grešku. Cirbes veže dva slobodna bacanja za 78:74 i uz skok obezbedio novi napad. Milera pogađa trojku koja rešava susret. Zvezda do kraja čuva prednost i pobeđuje Bajern drugi put rezultatom 85:76.

SVE ČESTITKE CRVENO BELIMA!
NAPRED ZVEZDA!

BRAVO! SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login