„YU Grupa“ proslavila 45 godina postojanja (VIDEO)

MUZIKA  
„YU Grupa“ proslavila 45 godina postojanja (VIDEO)

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Legendarna „Yu Grupa“ pripredila je koncert za pamćenje. Nostalgija, suze, smeh, pevanje iz sveg glasa, ruke iznad glave, nešto malo manje od 3 sata dobre muzike obeležilo je 45 godina postojanja. Uz sjajne goste koncert je održan i upisan u istoriju naše muzike.
Jedan transparent u publici je oslikao YU Grupu, a na njemu je pisalo „Volim YU grupu – od osnovca do dede“.

Koncert je počeo kao na doleli nagrada. Glas Zorana Modlija, snimljen ranije, podsetio je sve prisutne na istoriju „Yu Grupe“ i njeno delovanje. „You grupa je poklonila muzici svoje SRCE, SRCE, SRCE, SRCE …“

Na binu se popeo Zoran Kostić – Cane frontmen grupe „Partibrejkersa“ i održao prigodan govor, a ujedno najavio članove „YU grupe“ koji su počeli koncert sa pesmom sa novog albuma „Evo stojim tu“ i „Panika“.

„Četrdeset pet godina biti neko i održati grupu u ovoj zemlji to je više nego nešto. Bratska sloga. Nisu poklekli pred ljudima raznim, furaju svoj fazon. Da nije bilo njih, teško bi bilo i nas. Ovo je je grupa koja ima nepodeljeno divljenje i poštovanje kolega iz posla. Draga publiko želim da uživate u celovečernjem programu.“

Potom je poznati sastav ređao numere: brže pesme „Pustinja“ i „Šta će meni vatra“, a malo sporiji ritam je usledio sa pesmom „Bože spasi me“ i nakon toga ukrcali su se na brod pun hitova. Hitovi „Dunavom šibaju vetrovi“, „U tami disko kluba“, „Opasno te volim“ …
Svi u sali su uživali i pevali zajedno sa „mladim momcima“ iz YU Grupe. Posle pesme „Ko“ na binu se popeo čuveni Radomir Mihailović – Točak koji je zajedno sa njima „razbio“ pesmu „Zaboravi – Ne zovi“.

Usledio je deo sa etno pesmama, a nakon toga svi u hali zapevali su pesmu „Od zlata jabuka“.

Usledila je mini pauza i sa baladom „Crni leptir“ vratili su se na scenu. Publika u transu pevala je non stop. Potom se na binu popeo još jedan gost, Koja iz grupe „Discipline kičme“ koji je izveo pesmu „Čudna šuma“ i to prvi put zajedno sa Yu Grupom na jednoj bini. Publika opet u transu, pratila je jak rok ritam i pevala sa njima.

Kao šlag na torti, na bini se pojavio i stari drugar Jelića, Nikola Čuturilo Čutura, koji je publiku razgalio sa hitom „Mornari“.

Uz konfete koje su se raspšile po hali, kraj koncerta je obeležila pesma „Odlazim“ koju su izveli svi gosti zajedno sa „YU grupom“.

Članovi grupe:
Dragi Jelić
Žika Jelić
Petar Jelić
Slobodan Jurišić

Bivši članovi grupe:
Miodrag Okrugić
Velibor Bogdanović
Miodrag Kostić
Ratislav Đelmaš
Dragan Micić
Nedžat Maculja
Dragoljub Đuričić
Dragan Janković
Igor Malešević

SJAJNE VESTI SE ZAHVALJUJU SVIMA KOJI SU PRIKUPILI VIDEO MATERIJALE!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login