Fotografu Damiru Buzuroviću svetsko priznanje prve klase F1 FSS

IZLOŽBE, UMETNOST  
Fotografu Damiru Buzuroviću svetsko priznanje prve klase F1 FSS

SJAJNE VESTI IZ ČAČKA

Čačanski fotograf Damir Buzurović uspeo je da sa svojih 7 fotografija bude deo najvećeg i najpriznatijeg Svetskog salona fotografije „Saoud Al-Thani 2015“. U prvoj klasi F1 FSS Damir Buzurović uspeo je da zadivi ljude koji su birali fotografije i tako zavredi pažnju mnogih stručnjaka u ovoj oblasti.
Rođen je u Čačku 1982. godine gde živi i radi na fakultetu kao asistent, a završo je i Master ekonomije, odseka bankarstvo i finansije. Oduvek je imao sklonost ka fotografiji, ali se tek 2012. godine učlanjuje u Foto Kino Klub Čačak. Na krilima kluba razvija svoj talenat i svoje radove marljivo sprema za izložbe, kako na domaćoj sceni tako i na inostranim izložbama. Prve radove je izložio na izložbi Foto Kino Kluba Čačak pod nazivom „Čačak i čačani 2012“.

Ovaj mladi i perspektivni autor kaže da su sve ove nagrade za njega su od velikog značaja, jer su rezultat dugogodišnjeg rada i samo su podsticaj za dalji uspeh u umetničkoj fotografiji.
Pored ovog priznanja Damir izdvaja još nekoliko najdražih: „Plava značka FIAP za najboljeg autora salona“, „FIAP zlatna medalja“ i „UPI zlatna medalja“. Neke od značajnijih nagrada su mu:
– Pohvale Foto Saveza Srbije za fotografije „Unknown Girl“, „Dečak iz Ivanova“, za seriju fotografija „22“, „Žice“ i „Silosi“,
– FIAP pohvala za fotografiju „Džejn“,
– Pohvale salona za fotografije „Dream of Love“ i „Open Mouth“, „Double Island Expo“, „Violet Orange“,
– Srebrna medalja salona za fotografiju „Unknown Girl“, srebrna medalja FOTO SAVEZA SRBIJE za akt fotografiju „NN3“.

Umetnička komisija Foto Saveza Srbije, sačinjena od 5 članova Umetničkog saveta FSS, dodelila mu je zvanje „Fotograf I klase Foto Saveza Srbije“ 26. aprila 2015. godine. Sticanjem ovog prestižnog umetničkog izlagačkog zvanja, komisija je htela da istakne da je to jedna u nizu potvrda njegovog talenta i kvaliteta. Sa svoje 33 fotografije na temu minimalizam imao je prvu samostalnu izložbu. Ovaj samostalni poduhvat je predstavljen na najvećoj fotografskoj manifestaciji u Srbiji „Dani fotografije u Srbiji 2015“
Idejni tvorac ove najveće foto manifestacije je njegov matčni Foto Kino Klub Čačak, koji je u 2015. godini proglašen za najbolji foto klub u Srbiji, čime je zauzeo 1. mesto na listi 10 najboljih foto klubova u zemlji.

BRAVO DAMIRE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login