U susret Evropskom prvenstvu u futsalu koje se održava u Beogradu

OSTALI SPORTOVI  
U susret Evropskom prvenstvu u futsalu koje se održava u Beogradu

SJAJNE VESTI PRED EVROPSKO PRVENSTVO U FUTSALU

Evropskom prvenstvu u futsalu održaće se od 2. do 13. februara naredne godine u Kombank areni, a na otvaranju će se sastati Srbija i Slovenija. Promoter finalnog turnira je proslavljeni naš fudbaler i rekorder po broju utakmica za državni tim Dejan Stanković, koji je i izvlačio parove. Futsal reprezentacija Srbije na Evropskom šampionatu igraće u A grupi odlučeno je ranije žrebom u Skupštini grada Beograda.
Promocija Evropskog prvenstva u futsalu održana je u Osnovnoj školi „Dragiša Mihailović“ u Kragujevcu, a predstavljen je i promotivni turnir iz programa „Moja škola – moj klub“.
Ideja Fudbalskog saveza Srbije i UEFA-e je da osnovci iz Beograda, Niša, Kragujevca, Novog Sada i drugih mesta učestvuju u turnirima, a da najbolji od njih budu na završnom turniru u Areni 10. februara. Pored aktivnosti koje će sprovesti u toku ove promocije, osnovna ideja je promocija futsala, fer-pleja i poštovanja rodne ravnopravnosti. Takođe u prvom planu biće realizacija edukatvnih sadržaja sa osvrtom na održivi razvoj i povećanje ekološke svesti.

Podsećanje:
Reprezentacija Srbije u Futsalu je, prošle nedelje na turniru u Turskoj, uspela da se plasirala u drugu rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kolumbiji, naredne godine. Momci su u odlučujućoj utakmici savladali Finsku rezultatom 2:1, a uz „orlove“, u drugi krug takmičenja idu i Rusi, prvoplasirani u grupi. Drugu pobedu, selekcija Srbije ostvarila je nad domaćinom Turskom – 6:0.

Turnir će okupiti učenike do 12 godina, a učestvuje po osam školskih ekipa iz svakog grada. Takmičenje se odvija po ligaškom sistemu, a odabrane gradske selekcije će se sastati na finalnom turniru u Beogradskoj Areni. Igra se po pravilima futsala (2 x 20 min, 4+1 ili 5+1 u zavisnosti od veličine školske sale), a na završnom turniru igraće se dva puta po 15 minuta. Zanimljivo, s obzirom na to da je jedan od osnovnih ciljeva takmičenja promocija rodne ravnopravnosti, ekipe tokom utakmice, u svakom trenutku, moraju da imaju najmanje dve devojčice na terenu.

A grupa
Srbija
Portugalija
Slovenija
B grupa
Španija
Ukrajina
Mađarska
C grupa
Rusija
Hrvatska
Kazahstan
D grupa
Italija
Češka
Azerbejdžan

U projekat je uključeno ukupno 600.000 učenika iz 3.500 Osnovnih škola širom Srbije, a na ovaj način mnoge škole, zahvaljujući saradnji UEFA, FSS i MOS, dobile su „mini pič“ terene.
UEFA i FSS obezbedili su lopte za turnire u sva četiri grada, snosiće i troškove dolaska pobedničkih ekipa na završni turnir u Beogradu, smeštaj, hranu, prevoz, kao i dnevnice za nastavnike.
U Osnovnoj školi „Dragiša Mihailović“, gde je održana promocija, učestvovali su trener kragujevačkog Ekonomca Vladan Cvetanović, futsalski reprezentativac Srbije Ninoslav Aleksić, kao i dve devojke koje se bave fudbalom, Dejana Stefanović, članica Crvene zvezde i reprezentacije Srbije do 19 godina i fudbalerka Šumadije iz Kragujevca Jelena Miloradović.

Prodaja ulaznica za sve utakmice Evropskog prvenstva u futsalu počela je 1. decembra na svim prodajnim mestima „Eventima“, po ceni od 600 dinara za prvu i 350 dinara za drugu kategoriju.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login