Ambulanta u Opštoj bolnici u Užicu obnovljenja zahvaljujući lekarima i donatorima

HUMANOST, MEDICINA  
Ambulanta u Opštoj bolnici u Užicu obnovljenja zahvaljujući lekarima i donatorima

SJAJNE VESTI IZ UŽICA

Sjajan rad pojedinaca i grupe ljudi u nekoj zdravstvenoj instituciji svakako treba istaći. Izuzimajući politiku i probleme u organizaciji rada neke ustanove, ovaj put želimo da istaknemo lekare koji su uspeli da okupe donatore, te uz pomoć tih sredstava i požrtvovanosti zaposlenih urade nešto veoma dobro za sve pacijente. Naime, u Opštoj bolnici u Užicu juče je otvorena moderna urološka ambulanta, koja je renovirana nakon 44 godine rada. Ovaj deo ustanove je svakodnevno prolazilo oko 40 pacijenata, najčešće starije populacije, a to je preko 1.000.000 pacijenata koji su prošli od početka rada ove ambulante.
Užički lekari su u saradnji sa upravom Zdravstvenog centra Užice odlučili da ličnim angažovanjem srede ovaj radni prostor. Lekari su pozvali donatore da pomognu u opremanju ambulante, a na ovaj poziv odazvalo se oko 20 donatora iz Priboja, Prijepolja, Arilja, Užica. Kada su donatori čuli obrazloženje za šta trebaju sredstva svi odmah prihvatili da budu sponzori bez ikakvih dodatnih pitanja ili dodatnih molbi. Radovi u vrednosti od oko 2,5 miliona dinara izvedeni su i sada je kompletno obnovljena/zamenjena dotrajala instalacija i kompletno opremljena urološka ambulanta.

Najveću zaslugu svakako imaju zaposleni na ovom odelenju, gde pre svih prednjači načelnik Urološkog odeljenja dr Branko Jevtović, koji ima bitne zasluge za ovaj poduhvat. On je rekao da svaka grana medicine karakteriše oprema, kadar i prostor:

„Imamo jedan od stručnijih kadrova u Srbiji, što se tiče opreme ne zaostajemo za kliničkim centrima, a u planu nam je za naredni period nabavka aparata za razbijanje kamena u donjem urinarnom traktu. Stacionarni deo odeljenja je u dobrom stanju a sada smo rešili i dugogodišnji problem ambulantnog prostora.“

Doktor Branko je takođe rekao da veliki broj operacija obavljaju u okviru odeljenja u operacionom bloku gde su poslednjih godina uvedene i nove metode, a leče i karcinom prostate. Kada priča o donatorima kaže:

„Ideja je naišla na vrlo lep odgovor. Idući od jednog do drugog sponzora, shvatio sam da nije postojao čovek koji je rekao da neće ili ne želi da pomogne. Zahvalni smo donatorima, obezbedili su 90 odsto potrebnih sredstava kroz svoj materijal i rad. Drago mi je što smo uspeli da realizujemo nameru o savremenijoj ambulanti, i to na najbolji način, jer sada ovaj prostor izgleda prelepo.“

Odeljenje urologije ima 34 zaposlena od kojih je šest specijalista urologije i 2 specijalizanta što je, kako je navedeno, u rangu kliničkih centara.
Dr Branko Jevtović je, malo u šali i malo u zbilji, obećao okupljenim donatorima da im u 2016. godini neće tražiti nijednu donaciju. Obzirom da u zdravstvu vlada pravilo da se za značajnije obnove objekata čeka na državne pare, ovde su lekari pokazali pravo lice svog poziva i položene Hipokratove zakletve, pa su svojim snagama u saradnji sa upravom Zdravstvenog centra i bolnice odlučili da pozovu donatore i svojim ličnim činom urede radni prostor.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login