Tigar iz Pirota sa gumenim čizmama osvaja strana tržišta

INVESTICIJE, IZVOZ  
Tigar iz Pirota sa gumenim čizmama osvaja strana tržištaSJAJNE VESTI IZ PIROTA

Kompanija „Tigar“ a.d. izvozi oko 75% proizvoda na strana tržišta. Ovih godina „Tigar“ je svoje proizvodne kapacitet proširio na proizvodnju zaštitne obuće. Naime, ova kompanija je ostvarila saradnju sa nekoliko zemalja Skandinavije i to Estonijom, Švedskom i Finskom kojima proizvodi obuću za opremanje njihovih armija. Takođe, vrlo unosan posao je sklopila i sa Hong Kongom, za čije vatrogasce pravi specijalne gumene čizme. Ovo su tehnički najzahtevniji proizvodi, koji moraju da zadovolje stroge funkcionalne uslove i uslove konkurencije u samom procesu tamošnje nabavke. U ovoj zaštitnoj čizmi vatrogasci bez straha od povreda mogu hodati kroz otvoreni plamen.
Što se tiče ugovora, bitno je napomenuti da su uspeli da obezbede četvorogodišnji ugovor u vrednosti od 4.700.000 evra ili prevedeno u proizvode oko 117.000 pari obuće. Važno je istaći da se godišnje u Hong Kong uputi robe u vrednosti od 200 do 400 hiljada eura. I ostale zemlje Evrope, Azije i Amerike su prepoznale vrhunski kvalitet i dizajn ove gumene obuće pa se svi nadaju uspostavljanju saradnje.

U svojim proizvodnih pogonima uposleno je oko 1500 radnika koji rade na novim linijama za proizvodnju gumene obuće, tehničkih guma i hemijskih proizvoda.

Kada se govori o standardnom tržištu, „Tigar“ je lansirao novu kolekciju modne i dečije gumene obuće za kišne dane, a domaće gumene čizme se razlikuju od ostalih jer su izrađene od visokokvalitetnih materijala i u skladu sa definisanim ekološkim standardima, spoj su bezbednosti, mode i tradicije. Trude se da budu u trendu, ali i da sačuvaju prepoznatljive motive sa pirotskih ćilima po kojima je taj grad poznat.

Prošlogodišnja nagrada „Najbolje iz Srbije“ za najbolji robni brend otišla je u kompaniju „Tigar“ za njihovu obuću, čime je ova kompanija potvrdila osmodecenijsku tradiciju, kvalitet i originalnost.

Pogledajte kako izgleda rad u fabrici „Tigar“ a.d. iz ugla Al Jazeera Balkans:

Marketing menadžer u „Tigru“, Danijela Aleksova izjavila je:

„Kupci na našem tržištu imaju široku ponudu gumenih čizama u radnjama, ali čini se da i dalje nisu dovoljno edukovani o prednostima jedine domaće gumene obuće nad jeftinijim modelima. Za dečiju i modnu obuću to je veoma važno. Na primer, u obuću koja dolazi sa Dalekog istoka, zbog dugog transporta, ubrizgavaju se materije koje su štetne po zdravlje, kako bi se zadržao prvobitni izgled. Takođe, treba imati u vidu i prednosti gumene nad PVC obućom koja je hladna i na niskim temperaturama puca, a noga ne diše dobro. U našoj kompaniji veoma vodimo računa o tome, te otuda posedujemo sertifikat integrisanih menadžment sistema, kao znak visokog kvaliteta naših proizvoda. Ovih dana ulazimo u projekat razvoja i komercijalizacije čizme sa motivima pirotskog ćilima u saradnji sa udruženjem Damsko srce, dva brenda u jednom.“

SJAJNO!11 odgovora na temu "Tigar iz Pirota sa gumenim čizmama osvaja strana tržišta"

 1. Luna   04.01.2016 at 17:01

  Evo kako se vasi gumeni opanci iz Pirota setaju po Londonu!.
  Pozdrav,

  Luna
  MylifestoryLuna YouTube channel
  http://youtu.be/0fORsn5xmqQ

 2. Borka   05.01.2016 at 15:09

  Tuzna vest, bedne realnosti , kmetovi I radnici sa zaostalim pitrazivanjima plata jedva voze celavim gumana jer tigrovi vip vlasti ne zanima bezbednost dostupna za radnike I kmetove Srbije potreba bezbednosti zimskih guma po dostupnoj ceni radnicima I kmetovima Srbije kad moze jeftini radnici da brinu o eu dostupnoj bezbednosti , a tih 25% tigrovih proizvoda sto ostaje u Srbiji koristi medija Vip privilegija farmi i brace matic, mitrovic, bujosevic silikonsjke vip elektronske stampa medijsko stranacje tv elita sa vip politicarima,kurta/musta, ministrima , pislanicima ,sudijama, mnogobrojni admin kabinetima , kradonacelnicima se druze mediji I vip poslanicko ministarska elita sa tv ekrana, ji nude nam svakodnevno kult tv veselje“ Vavilonsko zlatno tele EU/nato Srbije “ , pljackajuci tigrovski Srbiju S, A ad doo , eu loby vip pljacke , gde na magistrali putnici putuju 186 km Uzice -Beograd punih 9 sati , bez objasnjenja nigde usluge ni saobracajne mup , ni jkp , na kilometarskim kolonama saobracaju celave gume 20km/h , bas tigrovski u Srbiji 3.1.2016

  • Konstantin M.   05.01.2016 at 20:06

   Poštovana Borka,

   Mi imamo politiku da objavimo svako reagovanje javnosti-korisnika, ali sa Vašim komentarom otišli ste u drugom smeru.
   Molimo Vas da sledeći komentari budu konstruktivni i potkrepljeni činjenicama, a sve u svrhu promocije pravih vrednosti.
   Budimo pozitivno kritični i latimo se rada, jer samo tako možemo da promenimo stvari u državi. Pročitajte i naše druge tekstove pa ćete primetiti kakav mi odnos imamo prema stvarima. Politika nije dobro došla na naš sajt kao što to i sama sekcija u kategorijama govori „POLITIKA MRŠ“. Pogotovo naglašavamo da ne želimo da se komentari rasplinju i otvaraju teme koje u startu znamo da se ne mogu zatvoriti. Dakle, samo pozitivno i konstruktivno.

   Svako dobro i sve najbolje

 3. Vanja   05.01.2016 at 19:46

  Sve je to super, ali recite Vi meni gde te cizme iz Pirota tacno mogu da se kupe? Ja vec dve godine po Beogradu trazim radnju u kojoj mogu da ih kupim ali je jos uvek nisam nasla. Tamo gde su ranije postojale su se zatvorile a sajt je toliko los da preko njega tek nista ne moze da se sazna od informacija. Npr, na sajtu jos uvek stoji da postoji radnja u bulevaru Arsenija Carnojevica a radnja je zatvorena jos prosle godine!

  • Konstantin M.   05.01.2016 at 20:10

   Poštovana Vanja,

   Po našim saznanjima radnja tigar u Beogradu nalazi se u ulici Cara Nikolaja Drugog, 37 (bivša 14. decembar) na Vračaru (Crveni krst).
   Ukoliko budete posetili radnju molimo Vas da uradite par slika na licu mesta i pošaljete nam. Billi bi mnogo zahvalni.

   Sve najbolje

 4. Ivana   05.01.2016 at 22:00

  Poštovana Zozefina Tasic
  Ne mešajte babe i žabe,
  1.Tigar a.d.- je firma koja proizvodi čuvene opanke, čizme i lepila to je
  jedna firma u gadnim problemima,
  dok je
  2. Tigar tyres- privatizovana firma od strane Francuskog Michelin-a firma koja proizvodi autogume i gume za dvotočkaše i to je totalno druga firma koja je jedan od najboljih izvoznika u Srbiji…
  KAŽE
  “Kompanija „Tigar“ a.d. izvozi oko 75% proizvoda na strana tržišta.
  Ovih godina, pored proizvodnje guma za putnička i teretna vozila, „Tigar“ je svoje proizvodne kapacitet proširio na proizvodnju zaštitne obuće“
  Ovo je totalno netačna konstatacija i molim Vas ispravite to jer dovodite ljude u totalnu zabludu,
  mi koji živimo u Pirotu znamo kako su ovo dve različite firme, jedna na rubu egzistencije, dok je druga na samom vrhu uspeha u našoj zemlji

 5. cvet   05.01.2016 at 22:48

  Poštovana,u vašem tekstu o Tigru napravili ste ogromnu grešku.Kompanija Tigar a.d. je jedno i u svom sastavu ima fabriku obuće koju Vi želite da predstavite.Tigar a.d.nema veze sa proizvodnjom auto guma,ako se ne varam pogotovo ne teretnih. Pomešali ste dve firme,Tigar a.d.i Tigar Tyres koji je u vlasništvu francuskog Mišlena. Neko Vam je očigledno dao pogrešne podatke.

 6. jelena   07.01.2016 at 10:29

  Prodavnica postoji u Cara Nikolaja, cizme su prelepe vizuelno, ali toliko smrde da ih ne nosim

 7. Pingback: Sjajne vesti - Događaji koji su obeležili januar 2016. godine - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login