U Nišu uskoro proizvodi za švedski H&M i španski Mango

INVESTICIJE, IZVOZ, POSAO  
U Nišu uskoro proizvodi za švedski H&M i španski Mango

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Nakon dugogodišnje stagnacije tržišta metala i traganja za razvojnim opcijama konačno se pružila šansa niškoj fabrici EI „Čegar“, nekadašnjem delu „EI holdinga“, da uz promenu grane industrije počev od 1948. godine ispuni svoje hale mirisom tekstila. Zahvaljujući zainteresovanosti turskog proizvođača ženske odeće i odeće za tinejdžerke u ovoj fabrici će umesto proizvoda od metala i lima na drvenim paletama uskoro izlaziti garderoba dizajnirana za renomirane marke obožavane i našem tržištu i to za švedski H&M i španski Mango.

Povezujući kvalitetne materijale pomenutih renomiranih marki, turski osećaj za biznis i trgovinu i marljivost srpskih šivača istanbulska kompanija „Aster tekstil“ LTD je dobila priliku da u proizvodnim halama površine od oko 20.000 m2, pored međunarodne pruge i puta Niš-Dimitrovgrad-Sofija i na svega 5 km od centra grada Niša, na lokaciji koja je potpuno opremljena komunalnom infrastrukturom uposli nove radnike i proširi svoje tržište. Kako je najavljeno, u periodu od tri pretstojeće godine bilo bi zaposleno ukupno 1.500 radnika. Za sada kompanija „Aster tekstil“ LTD ima svojih 600 radnika u pogonima površine od 25.000 m2 na teritoriji Istanbula i Kirkarelia.

Kupujući imovinu navedene fabrike za 1,5 mlion evra turski proizvođač nastavlja sa svojom  23. uspešnom godinom poslovanja planirajući da niške pogone opremi najsavremenijom tehnologijom i mašinama. Kako sami navode, stvarajući perfektne uslove za rad nastoje da zaposlene učine srećnim i zadovoljnim, jer se samo tako može dobiti proizvod koji je perfektan od šivenja do pakovanja.

Preostaje nam da poželimo puno sreće i ostvarenje planova!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login