„Srpski ekspres“ stigao u finale turnira u Dohi. Đoković savladao Berdiha sa 2:0

TENIS  
„Srpski ekspres“ stigao u finale turnira u Dohi. Đoković savladao Berdiha sa 2:0

SJAJNE VESTI IZ DOHE

Novak Đoković je za 1 sat i 43 minuta igre stigao u finale „Katar Open 2016“ i tako zaradio nove poene na ATP listi. Najbolji teniser sveta je pobedio Tomaša Berdiha rezultatom 6:3 i 7:6 (7:3). Meč je bio uzbudljiv i na trenutke je delovalo da ubojiti servisi Berdiha mogu poremetiti igru našeg tenisera, ali Nole je pokazao mnogo bolju igru nego u meču sa Majerom. U nastavku možete pročitati detalje iz meča.

TOK MEČA

#Prvi set#
Početak prvog seta nije dobro počeo za Novaka, jer je izgubio svoj servis. Berdih je servirao i sjajnom i borbenom igrom potvrdio brejk prednosti, mada je Nole za malo dobio 2 brejk šanse pri rezultati 15:30. Novak se budi i veoma dobrom igrom osvaja 3 gem ovog seta, pa smanjuje rezultat na 1:2. Početak novog gema obeležava Berdih, jer sa svoje 2 uzastopne servis greške gubi prve poene, ali kao u prethodnom servis gemu postiže ekspresnan poen. Do kraja ovog gema Berdih je bio siguran i zadržava prednost od 2 gema. U novom gemu na Novakov servis Berdih dolazi do 2 brejk šanse, međutim uz jedan as i jedan sjajan servis poen Novak spašava obe brejk prilike i dolazi do „đusa“. Šalje novak duboku loptu za prednost u ovom gemu, a u sledećem poenu snažnim servisom osvaja gem i smanjuje prednost Berdiha na gem razlike 2:3. Berdih propušta priliku da smečom osigura svoj servis i onda sledi kazna. Prvo Novak pogađa liniju, što potvrđuje „oko skolovo“ i nakon toga iznerviran Berdih pravi duplu grešku i poklanja poen Novaku, konačno izjednačenje 3:3. Nole preuzima inicijativu i rešava svoj servis gem bez problema, prvi put u setu vodi sa 4:3. Sjajna igra našeg najboljeg tenisera konačno dolazi do iozražaja. Sigurnom igrom dolazi do brejka – 5:3. Kao i u prethodnim mečevima, on serdinom prvog seta ulazi u ritam pa je tako bilo u i ovom. Odservirao je svoj servis gem bez greške i odigrao dobro uz 40:0 za vođstvo od 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Ovaj set počinje dobro za Berdiha, pa na svoj servis osvaja prvi gem – 1:0. Sledi dobra igra Novaka Đokovića i izjednačenje 1:1. Berdih ubitačnim servisima rešava naredni gem sa „nulom“ i vodi sa 2:1. Početak 4 gema i duga razmena udaraca završila se drop-šotom Novaka i 15:0. Slično je pokušao Berdih posle skoro identične razmene udaraca drop-šotom poslao je loptu na ivicu terena, ali je Novak sjajno vratio i za sada ovo je najbolji poen na meču. Dobrom igrom Novak je uzeo gem za izjednačenje – 2:2. U narednom gemu novak propušta brejk prilike, pa Berdih servis vinerom osvaja prednost, a potom asom na najpeši mogući način Berdih osvaja gem za prednost od 3:2. Sjajnim poenom Berdih dolazi do brejk šanse u gemu u kojem servira Novak. Međutim Nole osvaja poen za izjednačenje 40:40, te uz 2 naredna sigurna poena dolazi do 3:3. Berdih nastavlja sa sigurnim servisima, i uz 2 jaka i dobra servisa već je 30:0. Nole preciznim i neodbranjivim bekendom osvaja poen. Sada slede 3 sjajna poena Berdiha i osvaja gem – 4:3. Ujedno poslednji poen bio je najbolji do sada, obilovao je fenomenalnom razmenom udaraca i stizanjem lopti, da bi na kraju Nole skratio loptu ali je Berdih stigao i fenomenalno poslao u suprotnu stranu terena, tik uz samu mrežicu. Novak je odservirao siguran servis gem i osvojio ga problema za izjednačenje 4:4. Berdih nastavlja sa svojim dobrim servisima i čini ovaj gem uzbudljivim. Ovo je gem sa najviše „čelendža“ i igra se na ivici poena, ali Berdih zahvaljujući jakim servisima privodi gem i vodi u ovom setu 5:4. Sledi još jedan veoma dobar servis gem Novaka Đokovića – 5:5. Nakon toga 2 gema oba igrača sigurni na svoj servis i 6:6. U taj-brejku poveo je Nole sa 4:0 i tako osigurao veliku prednost. Do kraja je održavao prednost i prilično ubedljivom igrom završio meč rezultatom 7:6 (7:3).

Novak igra svoj prvi turnir u ovoj godini i stigao je do svog 86-og finala. Sastaje se sa Rafaelom Nadalom koji je bio bolji od Ilije Marčenke sa 6:3 i 6:4.

SREĆNO NOLE!
BRAVO! SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "„Srpski ekspres“ stigao u finale turnira u Dohi. Đoković savladao Berdiha sa 2:0"

  1. Pingback: Novak Đoković osvojio prvi ATP turnir u 2016. godini. Rafael Nadal savladan sa 6:1 i 6:3 za sat i 16 minuta (VIDEO) | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login