Vaterpolisti Srbije ubedljivi i protiv Francuza. Zakazali meč osmine finala sa Slovačkom

VATERPOLO  
Vaterpolisti Srbije ubedljivi i protiv Francuza. Zakazali meč osmine finala sa Slovačkom

SJAJNE VESTI IZ KOMBANK ARENE

Pre oko 11000 gledalaca večeras su vaterpolisti Srbije pobedili Francusku reprezentaciju rezultatom 16:8. Pružili su Francuzi veoma jak otpor u prve dve četvrtine, ali Srbija je pokazala žasto je svetska vaterpolo velesila. „Slomili“ su Francuze početkom drugog poluvremena i tako uz „dodavanje gasa“, onoliko koliko je bilo potrebno, završili meč. Ovom pobedom, imaju maksimalan učinak u grupi, pa su zakazali okršaj sa Slovačkom u osmini finala.

TOK MEČA

1. Četvrtina
Posle osvojene lopte poveli su Francuzi iz solidne akcije. Brzim napadom uzvratio je Slobodan Nikić1:1. Sledi par narednih napada gde se Srbija brani, a zatim u napadu Stefan Mitrović dobija loptu, izdiže se iznad vode i pogađa suprotan ugao za 2:1. Pravimo dobru zonu u odbrani ali Khasz šutira po vodi i izjednačenje 2:2. Pijetlović je pokušao na centru ali izbacuju Francuzi. Pokušava Srbija i dalje, ovaj put Mandić fenomenalnom fintom za Ćuka koji takodje pravi „lažnjak“, pa šutira i gol za 3:2. Kapiten Francuza Camarasa uplivava na 2 metra i dobija loptu sa krila za zakucavanje u gol Srbije – 3:3. Propuštaju „delfini“ organizovanje napada i kontra, brzo se organizju Francuski igrači, dobacivanje za Blary-ja i on „šraubom“ postiže lep gol za vođstvo svog ima od 4:3. Pred Fracuskim golom pravimo igrača više ali takođe pravimo i grešku u dodavanji pa Srbija gubi napad. Na drugoj strani promašaj Francuske i sledi tajm aut Dejana Savića. Ponovo igrač više za Srbiju, dobro izgrađena akcija, sve je urađeno kako treba, ali finalni udarac je otišao u stativu. Branislav Mitrović sjajo brani za kraj prve četvrtine. Srbija – Francuska 3:4.

2. Četvrtina
Stefan Mitrović pliva za loptu i osvaja napad za Srbiju. Kombinuju sa spoljnih pozicija igrači Srbije, pa prave šansu za Filipa Filipovića koji šutira za izjednačenje 4:4. Sjajna odbrana Mitrovića koji sprečava da Francuzi ponovo povedu. Francuzi zonom uz muku uspevaju da osvoje napad tako što su skinuli našem „sidru“ loptu, ali ovo je bila vrlo diskutabilna odluka sudija. Sada serija faula i kontrafaula ispred našeg gola, ali uspevamo da osvojimo loptu. Na žalost ne koristimo napad, Prlainović ne pogađa, pa se igra seli ispred našeg gola. Francuzi ne uspevaju da se približe golu Srbije, pa su pokušali sa velike udaljenosti, međutim Mitrović beleži novu odbranu.
Na drugoj strani kontra Filipovića koji je sačekao uplivanje Prlainovića i odličan gol za vođstvo Srbije od 5:4. Slede dva napada bez realizacije, 3:50 do kraja poluvremena. Uspeva Srbija da preseče dodavanje Francuza, brz napad, šut, ali francuski golman brani i lopta odlazi u korner. Gradila je igru Srbija, ali pred golom ne uspevaju da izbegnu zamku. Sudije sviraju odgurivanj i Francuska ima napad ali bezuspešan. Kontra Srbije, Jakšić sigurno uplivava i lomi golmana Garsau, pa postiže siguran gol za 6:4. Do kraja je 2 minuta i 10 sekundi, Srbija se brani, ali Stefan Mitrović pravi faul, i Francuzi imaju igrača više. Trener Francuske traži tajm aut. Demonstracija jake odbrane sa igračem manje i prvi nalet odbranjen, međutim osvajaju loptu „trikolori“ pa opet igrač više za Francuze, koji iz par poteza postižu gol – 6:5. Velika šteta za propuštenu priliku da se Srbija odbrani. Igraju „delfini“ sa 2 centra na liniji od 2 metra, ali sudije kažnjavaju malo „jaču“ igru faulom. Na drugoj strni Francuzi imaju napad fintiraju 2 puta i iz velike udaljenosti postižu gol za izjednačenje 6:6. Tajm aut i Srbija organizuje igrača više. Dodavanja jako sigurna, kombinuju i prave šansu za Andriju Prlainovića koji je ove noći neumoljiv. Izdiže se sa pozicije beka, u svom stilu, i postiže gol za kraj prvog poluvremena – 7:6.

3. Četvrtina
Stefan Mitrović ponovo osvaja loptu za Srbiju. Filipović pokušava ali je blokiran. Francuzi napadaju, a Srbi drže igrače podalje od gola. Sa ovakvom odrabnom osvajaju loptu. Ističe napad pa pokušavamo šutom, međutim siguran je golman Francuske koji beleži sjajne odbrane na ovom meču. Gocić isključen i sa igračem više Francuzi organizuju brz napad. Pravi se prostor za Uga koji postiže gol za 7:7. Na drugoj strani Khazs isključen, pa igrači Srbije kombinuju, lagane finte Aleksića koji postiže gol za 8:7. Ne uspevamo u novom napadu, pa Francuzi organizuju kontru. Međutim stižemo i pravimo poziciju za odbranu. Ističu sekunde za napad Francuza koji pokušavaju lobom iz velike udaljenosti, ali Branislav Mitrovic siguran. Sledi MAT u dva poteza – RANISLAV MITROVIĆ DO PRLAINOVIĆA koji odmah realizuje napad za vođstvo od 9:7. Osvaja Srbija novu loptu u odbrani pa u novom napadu primoraju Crousillat-a da napravi faul. Šuti i odbrana francuskog gomlana. Pnovo šut ali golman izbacuje, pa Srbija ima novi napad. Francuzi prave zonsku odbranu, ali Mitrović se podiže, šutira i postiže sjajan gol. Srbija vodi sa 10:7. U odbrani pravimo opet igru sa dva centra, ali Sava Ranđelovic pravi prekršaj za isključenje. Trener Francuza traži tajm aut kako bi postavio napad sa igračem više. Gojko Pijetlović na golu. Kombinuju Francuzi i prave dobru poziciju, šut ali Gojko je siguran. U napadu grešimo i Francuzi napadaju. Šut … opet je Gojko Pijetlović siguran i beleži svoju drugu odbranu. Još jedan napad Francuza koji šutiraju, ali ponovo FENOMENALNI Gojko Pijetlović. Srbija ne uspeva da postigne gol, pa se igra ponovo seli ispred gola Srbije. Pokušavaju sa velike udaljenosti i za malo da postignu gol, ali na logu je Pijetlović! Kraj ove deonice, Srbija ima prednost od 3 gola.

4. Četvrtina
Za Srbiju ovaj put pliva Miloš Ćuk koji osvaja loptu za svoj tim. Sjajni Francuzi za sada pružaju odličan otpor. Igrač više za Srbiju, isključen Tomaševic (3 lične i više se ne vraća u igru). Organizujemo školski napad za Jakšića koji postiže gol za 11:7. U odbrani uspevamo doći do lopte, ali koškanje centara i pa sledi obostrano isključenje. Napadamo i postižemo novi gol za 12:7. Ponovo skidamo loptu sa ruke Francuzima i u napadu pravimo igrača više. Faul je bio nad Slobodanom Nikićem. Kombinuje Srbija i Miloš Ćuk postiže svoj drugi gol. Srbija vodi sa 13:7. Ponovo su igrači Srbije odlični u odbrani, ali Filipović ne uspeva da realizuje napad. 11 odbrana francuskog golmana za sada. Sad Francuski igrači napadaju, ciljaju gol i Pijetlović sjajan na golu. Seli se igra ispred gola Francuza, a Gocić sjajnim lobom povećava prednost na 14:7.
Isključenje Jakšića u odbrani Srbije, pa Francuzi matiraju za smanjenje prenosti – 8:14.
Ubojiti tandem Prlainović-Filipović sa distance prave šansu i gol za vođstvo Srbije od 15:8. Opet Francuzi ne realizuju napad i sledi kazna 16:8 – Dušan Mandić. SJAJNOM postavkom odbrane Srbija osigurava novi napad. Tajm Aut trazi Dejan Savić, naravno da odori malo igrače ali i da uvede ostale igrače kako bi svi imali šansu da zaigraju pred svojom publikom. Mandić je probao „šraubom“, ali neuspelo. Potom isti igrač pravi prekršaj kada je krenuo u odbranu. Tajm Auto za Francusku. Brani se Srbija, a brane se i Francuzi. Korner, i novi napad za Srbiju. Međutim, Francuska selekcija se brani, pa imaju zadnji napad. Daleko su od gola, pokušavaju šutom ali odbrana. Zadnji pokušaj Srbije, ali konačan rezultat ove utakmice je 16:8.

Igrač utakmice je definitivno Andrija Prlainović koji je postigao 3 gola od 6 šuteva i imao čak 6 asistencija!

Sudije na meču:
Alessandro SEVERO (Italija) i Radoslaw KORYZNA (Poljska)

Učinak igrača:

Srbija

– Gojko Pijetlović 8 od 10 odbrana
– Branislav Mitrović 4 od 10 odbrana
– Andrija Prlainović 3/6
– Stefan Mitrović 2/3
– Miloš Ćuk 2/3
– Filip Filipović 2/5
– Slobodan Nikić 2/4
– Nikola Jakšić 2/4
– Živko Gocic 1/1
– Milan Aleksić 1/3
– Dušan Mandić 1/5
– Duško Pijetlović 0/2
– Sava Ranđelović –

Francuska

– Remi Garsau 16 od 32 odbrane
– Jonathan Moriame –
– Alexandre Camarasa 2/4
– Ugo Crousillat 2/5
– Romain Blary 1/2
– Enzo Khasz 1/3
– Thibaut Simon 1/3
– Mehdi Marzouki 1/7
– Remi Saudadier 0/1
– Michal Izdinsky 0/1
– Manuel Laversanne 0/1
– Igor Kovačević 0/1
– Petar Tomašević –

Dejan Savić je pred početak ove utakmice dobio priznanje, ali kao i uvek skroman i tih, on se zahvalio i posvetio se utakmici.

BRAVO DELFINI!
SAMO NAPRED! SREĆNO!

SJAJNO



Jedan odgovor na temu "Vaterpolisti Srbije ubedljivi i protiv Francuza. Zakazali meč osmine finala sa Slovačkom"

  1. Pingback: Vaterpolisti Srbije u polufinalu sa Grčkom, posle ubedljive pobede nad Rusijom od 15:5 | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login