Bugarska nacionalna agencija (BTA) 5. uzastopno izabrala Novaka Đokovića za najboljeg sportistu Balkana

NAGRADE, TENIS  
Bugarska nacionalna agencija (BTA) 5. uzastopno izabrala Novaka Đokovića za najboljeg sportistu Balkana

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ

Kada se pomene ime Novak Đoković svi smo navikli da je u toj vesti/priči pehar ili rekord ili proglašenje za najboljeg sportistu. Sve drugo smatramo neuspehom. Zašto je to tako, svima je poznato. Generalno, Srbija (i narod sa Balkana) voli samo pobede, a sve manje od toga je poraz, bilo takvo mišljenje opravdano ili ne.
Svetski broj 1, Novak Đoković, je 5. put zaredom izabran za najboljeg sportistu Balkana. Ovogodišnji izbor Bugarske nacionalne agencije (BTA) je 43. po redu, a neizvesnosti skoro da nije ni bilo. Interesantno je da se ovim priznanjem Nole izjednačio sa legendarnom bugarskom skakačicom u vis Stefkom Kostadinovom. I Novak i Stefka su izabrani po 5 puta kao najbolji sportista godine.

Pored Bugarske nacionalne agencije na izboru za sportistu godine učestvovalo još 9 agencija sa Balkana:
TANJUG (Srbija), MINA (Crna Gora), HINA (Hrvatska), FENA (Bosna i Hercegovina), MIA (Makedonija), ALBPREŠ (Albanija), ANA-MPA (Grčka), AGERPRES (Rumunija) i ANADOLIJA (Turska).

Ovako izgleda poredak 10 najboljih sa Balkana:

1. Novak Đoković (Srbija, tenis) – 90 poena
2. Elefterios Petrunias (Grčka, gimnastika) – 45
3. Amel Tuka (Bosna i Hercegovina, atletika) – 37
4. Simona Halep (Rumunija, tenis) – 32
5. Taha Akgul (Turska, rvanje) – 30
6. Stanilija Stamenova (Bulgarska, kajak) – 28
7. Riza Kajalap (Turska, rvanje) – 26
8. Sandra Perković (Hrvatska, atletika) – 24
9. Ivan Rakitić (Hrvatska, fudbal) – 20
10. Danijel Asenov (Bugarska, boks) – 18

Novak Đoković je u 2015. godini osvojio do sad najviše turnira u jendoj godini i ima skoro maksimalan učinak na ATP listi. Ubedljivo je prvi na listi, a prošle nedelje je osvojio i svoj prvi turnir u 2016. godini.
Nole je sa 90 poena bio bolji od Grka Elefteriosa Petruniasa (gimnastika), koji je bio šampion Evrope i sveta (45 poena) i fenomenalnog atletičara iz BiH Amela Tuke, bronzanog na 800 metara na prvenstvu sveta u Pekingu (37 poena). Inače Amel Tuka je mlada nada BIH koji će tek imati svojih 5 minuta.

BRVO NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login