Najmlađa prvotimka u Košarkaškoj ligi Srbije – Neda Nikolić

KOŠARKA, ZANIMLJIVOSTI  
Najmlađa prvotimka u Košarkaškoj ligi Srbije – Neda Nikolić

SJAJNE VESTI IZ KRAGUJEVCA

Nakon uspeha naše ženske košarkaške reprezentacije, o kojoj se od tada mnogo više priča i piše, predstavljamo vam trinaestogodišnju Nedu Nikolić, najmlađu prvotimku u košarkaškoj ligi Srbije. Ona je druga najmlađa igračica koja je ikada debitovala za prvi tim. Mlada kragujevčanka nastupa za ŽKK „Radnički“, a jedina mlađa prvotimka od nje je njen sadašnji trener Vesna Despotović, koja je debitovala sa 12 godina.
Pohađati osnovnu školu i biti dobar đak, redovno pohađati treninge svojih vršnjakinja, ali i tri puta nedeljno treninge pionirki i imati vremena da se posvetite svojim drugarima, pomislili bi da njen dan traje duže od 24 sata. Međutim, Neda je samo devojčica koja sanja da zaigra za reprezentaciju i koja je već shvatila da se taj san može ispuniti jedino trudom, radom i disciplinom. Evo kako ona na simpatičan način objašnjava sve to:

„Kad kažem trud, mislim na to da je nekada teško nešto raditi, a trud je kada radiš iako je teško. Kad kažem rad, mislim na rad na treninzima. Kad kažem disciplina, mislim na to da treba da naučimo sebe kako postići i uspeh u školi i na terenu i na to da trening ne sme da trpi ni kada te trener nervira.“

Naravno, Neda poseduje i talenat koji je počela da razvija još od vrtića igrajući košarku i sa svojom sestrom Jovanom.
Kao što reče Nedin trener, Vesna Despotović, njen napredak i razvoj karijere zavise isključivo od nje same. Talenat, zrelost i ljubav prema ovom sportu postoje, pa tako kada igra u timu sa pionirkama ona je neobuzdano dete koje ne prestaje da priča. Ali kada je u timu sa iskusnim košarkašicama, ona zna svoju ulogu, gde treba da stigne i da mora da poštuje instrukcije trenera.

Možemo reći da su SJAJNE VESTI da je trinaestogodišnja devojčica okružena sjajnim ljudima, koji joj pružaju podršku u ostvarenju njenog sna.

Želimo joj jedino da istraje u tome.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login