Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Vaterpolu. Pobeda nad Slovačkom od 10:5

VATERPOLO  
Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Vaterpolu. Pobeda nad Slovačkom od 10:5

SJAJNE VESTI IZ KOMBANK ARENE

Vaterpolo reprezentacija Srbije je i ovu utakmicu realizovala u svoju korist. Pobedila je Slovačku rezultatom 10:5, po četvrtinama 3:3, 3:1, 2:1 i 2:0. Sa svim pobedama do sada, očekivano se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Sjajno izdanje naših vaterpolista oduševilo je preko 11000 navijača u publici. Naredna utakmica igra se sutra, a protivnik će biti poznat danas.

1. Četvrtina

Martin Famera dolazi do lopte i Slovačka organizuje svoj prvi napad. Dodaju za centra, međutim Srbija uspeva da oduzme loptu. Na drugoj strani promašaj Pijetlovića, pa se igra vraća pred gol domaćina. Slovaci pokušavaju da postignu gol ali Branislav Mitrović siguran u sebe – beleži prvu odbranu. Pravi se brza kontra Srbije 6 na 5 jer igrač Slovačke zaostaje i prvi strelac na utakmici je Miloš Ćuk za 1:0. Isključenje za Nikolu Jakšića pa Slovaci postavljaju svoju igru. Tomas Bruder „lomi“ Mitrovića i postiže gol sa distance za izjednačenje 1:1. Srbija dolazi do prvog igrača više, Martin Kolarik je napravio prekršaj nad centrom. Kombinuje Srbija za Filipa Filipovića koji postiže gol za 2:1. Dobar Filipovic i u odbrani, osvaja loptu, a šut u napadu nije pretvoren u gol. Kazna na drugoj strani Hrosik za izjednačenje 2:2. Napada Srbija, pravi se pozicija za Slobodana Nikića koji nije uspeo da primi loptu na centru. Na drugoj strani neušpesno dodavanje Slovaka i ponovo napad za Srbiju. Golam Slovaka brani. U odbrani ima Srbija odličnu postavku igrača, osvaja loptu i pravi kontru, međutim dvojica „delfina“ ne uspevaju realizovati. Slovaci opet prave gre[ku u napadu tako da je novi napad i polukontra za Srbiju. Na žalost, Srbija ne uspeva realizovati ovu polukontru pa se igra brzo seli pred gol Srbije. Čini se da Slovaci pokušavaju da postignu brzi gol, ali to za ekipu svetskog renomea, kao što je Srbija, ne prolazi jer je ipak to lak plen za njih. Tajm aut Dejan Savić. Napada Srbija, pravi se pozicija. Kakav gol Filipovića sa velike udaljenosti – 3:2! Tajm aut za Slovačku. Pri isticanju napada Slovaka neopreznost igrača Srbije pa Hrosik postiže gol. Igra se seli na drugu stranu ali Srbija ne uspeva da postigne gol. Kraj prve cetvrtine Srbija – Slovačka 3:3.

2. Četvrtina

Martin Famera ponovo osvaja loptu. Pokušava Srbija da odgura protivnika dalje od gola i takva igra se ispostavlja kao dobra. Odbranila se ekipa Dejana Savića, pa u napadu Milan Aleksić sa centralne diatance i velike udaljenosti postiže lagan gol za vođstvo Srbije od 4:3. Ponovo ista igra u odbrani i ponovo osvojena lopta. „Delfini“ prave igrača vise, školski odigrano – Prlainović za Aleksića na 2 metra, koji lagano postiže gol za 5:3. U igru ulati Sava Ranđelović kao bek pred golom. Srbija kao dobar recept ponovo postavlja istu odbranu i primoravaju igrače Slovačke da naprave faul u napadu. Na drugoj strani Duško Pijetlović odigrava odlično ali neuspela realizacija. Slovaci šutiraju spolja, ali Mitrović siguran. Kontru Srbije ne uspeva da realizuje Mandić. Srbija je očigledno pronašla taktiku za odbranu i liči kao da ce to biti igra u narednom periodu. U napadu Srbije je presečeno dodavanje. Zonska odbrana Srbije, sjajna postavka igrača i oduzimaju loptu na centru. Kreće kontra ali Savić uzima tajm aut. Ima Srbija igrača više pa Duško Pijetlović realizuje za 6:3. Zonska odbrana Srbije kao dobitna kombinacija i Slovaci ne uspevaju mnogo. Napad za Srbiju, pokušao je snažnim šutom spolja Prlainović, ali ne postiže gol. Ponovo zonska odbrana i Slovaci šutiraju sa velike daljine, ali Mitrović je danas veoma raspoložen – samo korner. Tajm aut za Slovake. Famera iz velike daljine postiže atraktivan gol. Na drugoj strani neuspeo napad Srbije – Kozmera stiže do 6 odbrane. U odbrani Srbija ne uspeva da oduzme loptu centru pa je faul i igrač više za Slovake. Šutiraju gosti ali je Mitrović opet siguran. Ostaje 6:4 za Srbiju na poluvremenu.

3. Četvrtina

Krenula je Srbija za loptu pre zvižduka pa je sudija dodelio loptu Slovačkoj reprezentaciji. Brzopleti Slovaci prave grešku, ali ni Srbija u kontri ne uspeva jer je golman Kozmera siguran. Na drugoj strani šut Zatovica ali prečka. Mitrović na drugoj strani ima bolju poziciju ali brani golman Slovaka. Sada kontra ali stiže Mitrović i uspeva Srbija da konsoliduje odbranu. Šutiraju Sovaci ali Branislav Mitrović beleži 5 odbranu. Kontra Srbije – Stefan Mitrović za 7:4. Slovaci ne uspevaju da realizuju napad, a na drugoj strani Srbija ponovo ima igrača više. Uspešno završena akciju ekipe Srbije: Filipović za Duška Pijetlovića i gol za 8:4. Odbila je Srbija igrače Slovačke od gola pa se igra skoro na polovini, pa centri ostaju sami. Uspevamo da se odbranimo, ali sledi serija napada s greškama i sa jedne i sa druge strane. Sava Ranđelović pravi prekršaj u odbrani pa Slovaci imaju igrača više. Tajm aut Slovačka. Smanjuje Martin Farmera rezultat na 8:5. Faul na liniji dva metra, svirano odgurivanje, pa Slovaci prelaze u ofanzivu ali prave faul u napadu. Na drugoj strani Pijetlović ispred gola i sjajan gol ali sudije kažu da ne priznaju gol zbog ogurivanja (diskutabilna odluka). Sa velike udaljenosti Slovaci šutiraju i Mitrović beleži novu odbranu. Srbija prelazi u napad, ali Slovaci su se dobro odbrabili. Primetni su problemi u realizaciji Srbije, pa tajm aut uzima Dejan Savić. Podiže se i asistira Prlainović za Nikića ali šut je otišao u spoljni deo mreže. Na kratak odmor se odlazi sa +3 za Srbiju.

4. Četvrtina

Martin Famera se očigledno pretplatio na osvajanje lopte. Međutim kao i u svim četvrtinama Slovaci ne uspevaju da postignu gol u prvom napadu. Nikić pravi faul u napadu, ali faul prave i Slovaci. Sledi serija promašaja i grešaka i sa jedne i sa druge strane. U napadu Filipović uspeva da dobije loptu, izgledalo je kao da će biti faul jer Slovački igrač „vuče“ Filipovića ali napad Slovaka je beuspešan pa Srbija ponovo napada. Nikic opet ne stiže do gola i napad organizuju igrači Slovačke. Blokada „delfina“ u odbrani, a u napadu sjajan tandem Filipović-Prlainovic postiže gol za 9:5. Srbija je opet izgurala Slovake, skinuli loptu centru i prešli u napad. Nedisciplina Slovaka, pa Srbija ima igrača više, šut i stativa. Potom Srbija pravi faul pa Sslovaci napadaju. Tajm aut za goste. Napadaju Slovaci, prave lepe kombinacije i bacaju loptu na centra, ali opet igrači Srbije „skidaju“ loptu. Na drugoj strani Prlainović pogađa stativu. Vodi se žestoka borba u bazenu. Pokušavaju Slovaci na svaki način da ometu „delfine“ ali oni se uspešno brane. Nema realizacije novog napda za Slovake pa je kontra za Srbiju i ispred gola faul za peterac. Andrija Prlainović je siguran sa linije 5 metara za 10:5. Jako lep napd Slovaka ali slavlje za gol je pokvario Branislav Mitrović. Siguran u odbrani ali lopta ponovo dolazi do Slovačkih igrača. Rvanje na centru i fauliran igrač Slovačke pa je sada peterac za goste. Publika zviždi igraču koji izvodi peterac, sudija je dao znak ali nema šuta pa dodeljuje loptu Srbiji. Buni se izvođač peterca ali sudija je neumoljiv. Poslednji napad za Srbiju i ništa od gola. Slovaci sada imaju svoj zadnji napad, šutiraju i Mitrović beleži još jednu odbranu. Konačan rezultat Srbija – Slovačka 10:5.

Sudije na meču: Gyorgy KUN (Mađarska) i Luís SANTOS (Portugal)

Učinak igrača:

Srbija

– Branislav Mitrović 7 od 12 odbrana
– Gojko Pijetlović 1 od 1 odbrana
– Filip Filipović 2/3
– Andrija Prlainović 2/5
– Duško Pijetlović 2/5
– Milan Aleksić 2/2
– Miloš Ćuk 1/1
– Stefan Mitrović 1/3
– Živko Gocić 0/1
– Saša Ranđelović 0/1
– Dušan Mandić 0/3
– Slobodan Nikić 0/3
– Nikola Jakšić –

Slovačka

– Lukas Kozmer 11 od 21 odbrana
– Michal Gogola –
– Jozef Hrosik 2/3
– Martin Famera 2/8
– Tomas Bruder 1/3
– Juraj Zatovic 0/1
– Lukas Durik 0/1
– Samuel Balaz 0/1
– Maros Tkac 0/1
– Kristian Polovic 0/1
– Martin Kolarik 0/3
– Lukas Seman –
– Tomas Bielik –

Srbija u četvrtfinalu čeka pobednika iz meča Rusija – Nemačka.

Ranije odigrani meč ženskih reprezentacija između Srbije i Španije završen je ubedljivom pobedom Španskih igračica od 21:6. Sledeći meč naših devojaka igra se danas od 15:45 protiv Italije. Devojke SREĆNO!

NAPRED „DELFINI“!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login