„Srpski ekspres“ Novak Đoković sa 3:0 pobedio Kventina Halisa

TENIS  
„Srpski ekspres“ Novak Đoković sa 3:0 pobedio Kventina Halisa

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ

Nešto više od sat vremena i 40 minuta bilo je potrebno Novaku Đokoviću da pobedi veoma dobrog Kventina Halisa. Nole je sa 3:0 savladao ovog mladog i perspektivnog momka, a po setovima je bilo 6:1, 6:2 i 7:6 (7:3). Francuz je pružio pregršt lepih poteza i pokušao da uzdrma Novaka, ali je na ovom meču do izražaja došlo Noletovo dugogodišnje iskustvo na terenima. Kada se tome doda i to da je 19-o godišnji Halis igrao protiv svetskog broja 1, njegov trud će se ceniti u narednim nastupima. Ovo je još jedno iskustvo za mladog tenisera pred kojim je u najavi dobra karijera.

Kako je meč krenuo, svi su mislili da je Halis rešio da pobedi Novaka. Bio je toliko ubedljiv sa svojim servisima, snažnim i preciznim udarcima, da je oduševio i samog Noleta i publiku. Doduše, svetski broj 1 je posle tog iscrpljujućeg prvog gema napravio tri brejka i osigurao set. Svakako je i Novak imao sjajnih udaraca i poteza, a u meču se videla razlika u kvalitetu. „Koprcanje“ mlade nade Francuskog tenisa može biti protumačeno na različite načine, ali mi mu prognoziramo SJAJNU budućnost, naravno ukoliko nastavi marljivo da trenira i uči od najboljih.

Ovom pobedom Novak je ušao u treće kolo ili lepše nazvano šesnaestina finala Australijan opena.

Pogledajte neke detalje i poteze iz meča:

„Mislim da sam odigrao dobar meč. Treći set je bio neizvestan, vodili smo veliku borbu. Svaka mu čast kako je odigrao, servirao je odlično. U taj-brejku sam zadržao prisebnost i igrao sam solidan tenis. On je snažan teniser, ima odličan forhend, bio je agresivan svaki put kada je dobio priliku za to. Imao je odlične udarce i zaslužio je aplauz na kraju meča“ – rekao je Novak Đoković.

Noletov sledeći protivnik je Andreas Sepi, koji je bio bolji od Denisa Kudla. Sepi nema ni jednu pobedu protiv Novaka, a nadamo se da će neće ni imati jako dugo.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login