Viktor Troicki pobedio Tima Smičeka u drugom kolu Australijan opena

TENIS  
Viktor Troicki pobedio Tima Smičeka u drugom kolu Australijan opena

SJAJNE VESTI IZ AUSTRALIJE

Srpski teniser Viktor Troicki nastavio je pobednički niz. Pre par sati ostvario je i drugu pobedu na Austzralijan openu. Odigrao je Viktor odličan meč sa Amerikancem Timom Smičekom i uspeo da obezbedi učešće u šesnaestini finala prvog gren slema ove sezone. Pobeda od 3:0 deluje kao da je naš teniser lako savladao Amerikanca, ali kad se pogledaju setovi 6:4, 7:6 (7:5) i 7:6 (7:4) vidi se da je lako moglo da bude i u korist Amerikanca.
Naš teniser je u ovaj meč ušao umoran od prethodnog turnira koji je osvojio i prvog meča na ovom turniru, pa mu je ovaj meč Tim Smiček još više otežao njegovom sjajnom igrom. Amerijanac je na 108. poziciji na ATP listi dok je Viktor pre ovog meča proglašen favoritom. Međutim, 152 minuta provedena na terenu nisu govorili da su stvari tako postavljene.

Dobro je servirao Troicki i to je bio problem sa Smičeka. Probao je da mu se suprostavi, ali je u četvrtom gemu Viktor napravio brejk i tako osigurao prvi set. No, igra Tima Smičeka je bila sve bolja i bolja, pa je u drugom setu posle rane razmene brejkova odveo set do taj-brejka. Troicki je uspešno „vezao“ dva poena i taj set je, takođe, osigurao do kraja pa je poveo sa 2:0 u setovima. Pala je igra i jednog i drugo tenisera na početku trećeng seta ali su ipak pokazali neizvesnost u igri. Treći set je završen kao i drugi na taj-brejk u kojem je Troicki bio bolji.

Naredni meč Viktor će igrati sa sjajnim Milošem Raonićem, koji je pobedio Tomija Robreda sa 3:0 u veoma teškom meču. Ovo je najava za odličan meč šesnaestine finala Australijan opena koji vredi pogledati.

SREĆNO VIKTORE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login