Novak pobedio Sepija i prošao u osminu finala Australijan opena

TENIS  
Novak pobedio Sepija i prošao u osminu finala Australijan opena

SJAJNE VESTI SA AUSTRALIJAN OPENA

Novak Đoković je naišao na teži otpor u trećem kolu Australijan opena, mnogo teži nego u prethodna dva meča. Andreas Sepi je bio veoma jak protivnik, ali je Nole ipak slavio rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 7:5, 7:6 (8:6). Meč je odigran na “Margaret kort areni” i ovo je prvi put da Novak igra na ovom terenu.

Prvi set Đoković je odradio rutinski, a na momente je delovalo nestvarno. Igrao je veoma dobro, a Andreas Sepi je bio nemoćan. Već u drugom setu Sepi se probudio i počeo da pruža neverovatan otpor, ali je i Nole malo popuštao. Italijan je imao šanse koje je propustio pa je Novak uspeo da uzme brejk za 6:5 i osigurao drugi set na svoj servis. Treći set se igrao kao i drugi, s tim što je Sepi još više pritiskao , međutim Novak je odlevao. Išlo se na taj-brejk gdje je naš teniser finiširao i pobedio Sepija. Ovo je bio korak mnogo teži nego prethodni, i verovatno najava mnogo neizvesnijih mečeva koji ga očekuju.

Ovo je bio dvanaesti susret ova dva tenisera, a Srbin je za sada bez poraza u međusobnim duelima. Interesantno je da Novak od 2004. godine (poraz od Filipa Volandrija u Umagu) ima sve pobede nad italijanskim teniserima – ukupno 33. do danas.

Pogledajte detalje iz meča Novaka i Seppija:

Sledeći protivnik Novaka Đokovića u osmini finala je Žil Simon, koji je bio bolji od Federika Delbonisa sa rezultatom 3:0 (6:3, 6:2 i 6:1).

SREĆNO NOLE!
BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login