Sve više gostiju na planinama u zapadnoj Srbiji

TURIZAM  
Sve više gostiju na planinama u zapadnoj Srbiji

SJAJNE VESTI IZ ZAPADNE SRBIJE

Skijališta na ZlatiboruTorniku i Zlataru beleže povećan broj turista od početka godine. Ova dva centra za skijanje su tokom sezone dobro pripremili staze i uz povoljne vremenske uslove spremo dočekali goste. Ove godine skijalište „Putevi Zlatar“ otvorili su novu staza Zlatar 1, koja je dugačka 1200 metara i ima kapacitet od 1200 skijaša na sat. Upravnik ovog skijališta, Salih Turkmanović, istakao je da su se pobrinuli da tokom ove sezone obezbede noćno osvetljenje i da tako obogate ponudu skijašima. Skijalište ima noćni termin od 20-22 časa i uz dobre vremenske uslove gosti će uživati. Trenutno na stazi se nalazi 40 centimetara utabanog snega, što je garant dugog period skijanja.
Svi Turistički centri u zapadnoj Srbiji beleže veliki broj poseta od početka godine, i svi se nadaju da će se špic u zimskoj sezoni biti produžen.
Upravnik skijališta je dodao da su gostiju pretežno iz okolnih opština Priboja, Prijepolja, Sjenice, Pljevalja, a da je primetan i veći broj gostiju iz Rusije koji dolaze u ovaj turistički centar.

U ovom trenutku na Zlatiboru boravi nešto oko 9.000 gostiju, tako da i ovaj centar beleži veći broj turista. Direktor Turističke organizacije Zlatibor, Arsen Đurić, je veoma zadovoljan dosadašnjom posetom i očekuje da će tokom raspusta u februaru ovu planinu posetiti preko 15.000 gostiju.

„Tokom novogodišnjih praznika, pa sve do 10. februara za Zlatiboru je boravilo u proseku više od 20.000 gostiju. Imali smo novogodišnje praznike, raspust u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Vojvodini, a u februaru će na raspustu biti i učenici u Srbiji. Time bi špic u sezoni trebao da se produži na nekih 50 dana i očekujem da će ova godina biti bolja od prethodne koja je bila rekordna“ – rekao je Đurić.

U celoj Srbiji se očekuje produženje zimske sezone, obzirom na povoljne vremenske uslove, što bi bilo od velike pomoći domaćinstvima koji pružaju neke od usluga u ovoj grani turizma.
Svima želimo dugu sezonu i da pruže sjajno gostoprimstvo, pa da svi budu zadoovlji i da se do godine opet vrate na naše planine.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login