„El Kachon“ – Internacionalni bend u gostima kod SJAJNIH VESTI

INTERVJU, MUZIKA  

SJAJNE VESTI & GRUPA „EL KACHON“

El Kachon je bend iz Novog mesta (SLO), koji ima članove iz Zemuna (SRB), Zrenjanina (SRB) i Dolenjskih Toplica (SLO). Sviraju autorsku muziku na engleskom jeziku i to Rock / Blues / Funk sa ukusnim dodatkom obrada velikana. Do sada su objavili dva albuma:
1. „In The Bush“
2. „Permanently Lubricated Nuts“

Članovi sastava El Kachon su:
Tina Gerbec Radaković – Vocal
Tomi Perinčič – Guitar, slide guitar & vocal
Andrej Barbič – Krt – Guitar, harp & vocal
Sondža – Bass & vocal
Žiga Dobravc – Drums
Primož Malenšek – PimpS – Percusion
Mileta Grujić – Keyboards
Aleš Dravinec – audio engineer


SJAJNE VESTI: Pozdrav El Kaćonu (sa mekim „ć“). Ko ste, Što ste i Zbog čega ste El Kachon 🙂

El KACHON: Pozdrav nazad Sjajnim Vestima, Vedranu i svim vama sjajnim ljudima!
El Kachon je snaga muške kosmičke energije, nosilac semena univerzalne ljubavi. Ali tu je i Tina koja odlično balansira tu mušku energiju i drži je pod kontrolom. Bez nje bi se rasuli hehehe! Isto tako i grupa sjajno raspoloženih ljudi koji šire pozitivne emocije kroz note i ritam.


SJAJNE VESTI: Nedavno ste gostovali u emisiji DRS i pričali o vrsti muzike koju svirate, pa bi bilo dobro da nam malo detaljnije objasnite kojim se to vrstama muzike bavite.

El KACHON: Svakako koren svega je Blues i R’n’R, iz tih pravaca na svoj način izražavamo svoj stil. Zbog raznovrsnog muzičkog ukusa i bogate prošlosti svakog člana benda i same pesme koje nastaju zajedničkim radom zvuče bogato. Ukusno pomešan Blues Rock Funk i Soul daju lice El Kachon-ima. Najbolje je doći na koncert i doživeti idealan spoj Tina-vokal, Tomi-slajd gitara i vokal, Krt-ritam gitara, usnjak i vokal, PimpS-perkusije, Mileta-klavijature, Žiga-bubnjevi, Sondža-bas i vokal, Aleš-tonski majstor.


SJAJNE VESTI: Videli smo, na socijalnim mrežam, da imate i neke druge predispozicije, neki roštilji i slično. Da li je neko dobar kuvar u vašem timu? Preporučite neki specijalitet, naši čitaoci vole interesantne recepte 🙂

El KACHON: Pored odličnog muzičkog ukusa imamo i odličan ukus za hranu i piće. Tina pravi perfektne belokranjske pogače, Sondža je zadužen za roštilj, Tomi nas oraspoloži svojom već nadaleko poznatom rakijom od ringlova po kojoj je i pesma „A Drop of a Moonshine“ nastala. Ostale specijalitete i skrivene recepte možete dobiti na koncertima, hehe!


SJAJNE VESTI: Kako je nastalo ime El Kachon? Zvuči kao neko ime iz južne Amerike ili Meksika?

El KACHON: Zapravo uticaj je imao španski student na razmeni, a naravno pošto ni jedna sjajna priča ne počinje sa salatom, tako je i ova deo kafanske priče.


SJAJNE VESTI: Pivo, vino, rakija, sok od ribizle, punč od kikirikija?

El KACHON: MOŽE!


SJAJNE VESTI: Zašto Slovenija, a ne Srbija?

El KACHON: U ovom slučaju nema zašto-zato. Jednostavno nas je život spojio u Sloveniji, tu smo se nekako svi sastali. Svakako da često dolazimo u Srbiju, gde smo rado viđeni gosti, bar smo stekli takav utisak. Muzička scena je podjednaka i na istim frontovima se borimo i nailazimo na iste prepreke. Nije bitno gde si dok radiš kvalitetno i iz srca.


SJAJNE VESTI: Najbolje mesto u kom ste svirali, a da nije neko „Novo Mesto“ 🙂 ?

El KACHON: Znate kako ide ono, lepe potiskuju ružne. Sve negativno zaboravljamo, a lepog se rado prisećamo i prepričavamo. Jednom je dobro zbog publike, drugi put zbog odlične akustike, a trći put je to zbog druženja do jutra i posle svirke. Samo mesto i nije bitno kad su tu prijatelji. Najviše volimo kada se sastanemo i zasviramo sa novosadskim Šinobusima, kumovskim bendom El Brew iz Zemuna i Stara Šula iz Dolenjskih Toplica. Takva druženja znaju da potraju i po par dana po koncertu. Ne bih izdvajao ni jedan klub ili festival. Ipak da spomenem Mojo klub u Senti, ko je bio shvatiće.


SJAJNE VESTI: Da li planirate gostovanja u Srbiji?

El KACHON: Planova je pun tavan, a ostvareno je 19. februara u klubu Fest u Zemunu i 20. u Road House caffe u Temerinu. Potvrde čekamo i za niški Nišville, Park fest u Užicu, zaječarsku Gitarijadu, Beer fest Beograd itd. Javićemo kad bude dogovoreno.


SJAJNE VESTI: Ah … taj FEST u Zemunu?

El KACHON: Za taj Fest u Zemunu mogu da kažem da je odgovoran za moju muzičku karijeru. Tu sam čuo prve svirke koje su me naterale da uzmem bas u ruke i napravim bend. Jedino mesto u Zemunu koje već 25-u godinu gradi i održava scenu. Čast mi je da imam priliku i da po prvi put zasviram sa El Kachon 19.02.2016.
Dobro došli!


SJAJNE VESTI: Planovi za blisku budućnost?

El KACHON: Nastavljamo sa promocijom drugog albuma „Permanently Lubricated Nuts“, u međuvremenu snimamo album na slovenačkom jeziku i treći privodimo kraju. Glavni plan je uzdići se iznad zastrašujuće svakodnevnice i širiti Sjajne Vesti!


SJAJNO!



2 odgovora na temu "„El Kachon“ – Internacionalni bend u gostima kod SJAJNIH VESTI"

  1. Pingback: „EL Kachon“ u zemunskom FEST-u 19. Februara | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Grupa „El Kachon“ započela koncertnu turneju i predstavljanje trećeg albuma „Svet Dovoljenih Laži“ | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login