Novak Đoković prejak za Rodžera Federea – Švajcarcu samo jedan set

TENIS  
Novak Đoković prejak za Rodžera Federea – Švajcarcu samo jedan set

SJAJNE VESTI IZ MELBURNA

Novak Đoković je demonstrirao snagu na svom dugogodišnjem rivalu i nekome ko pretenduje na prvo mesto ATP liste. Ovom pobedom Novak se plasirao u 20. Grend slem finale u karijeri jer je pobedio Rodžera Fedrera rezultatom 3:1 (6:1, 6:2, 3:6 i 6:3) za samo dva sata i 23 minuta igre. Svi navijači su očekivali mnogo duži meč i u pet setova, ali Federer nije mogao da uradi korak više jer je Novak bio veoma raspoložen i ubedljiv u svojoj igri. U polufinalu Australijan Opena upisan je i novi skor u međusobnim duelima 23:22 u korist Noleta, a na Gren slem turnirima 9:6.

„Odigrao sam neverovatna prva dva seta, ali tako moraš igrati protiv Rodžera. Znao sam da će biti agresivan. Imao sam perfektnu realizaciju“ – rekao je Đoković u prvom intervju na terenu Rod Lejver Arene.

Neki smatraju da je ova „demonstracija sile i moći“ uništila nekadašnje rivalstvo čuvene trojke „Đoković – Federer – Nadal“, i da više nema dobrog tenisa. Očigledno da je srpski teniser svoju igru doveo do savršenstva, pa pred njim najverovatnije, ostaju samo trke za rekordima. Novak je u punoj snazi i svoje protivnike jednostavno „melje“ i „čisti“ sa terena.

Nadamo se da će i u finalnom meču pokazati makar istu igru i možda za nijasnsu zanimljiviju. Ako se tradicija nastavi i Nole osvoji ovaj turnir, biće to za njega 6. trofej u Melburnu, čime bi se izjednačio sa rekorderom Rojom Emersonom.

Kako je to izgledalo na meču pogledajte i procenite sami:

Novak će se za novu titulu u 2016. godini boriti sa boljim iz duela Raonić – Marej.

NAPRED NOLE!
BRAVO!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Novak Đoković prejak za Rodžera Federea – Švajcarcu samo jedan set"

  1. Pingback: Novak Đoković novi-stari kralj Australije! | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login