Bend „Eyot“ nastupa na „Cully jazz“ festivalu 8. aprila u Švajcarskoj

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Bend „Eyot“ nastupa na „Cully jazz“ festivalu 8. aprila u Švajcarskoj

SJAJNE VESTI IZ ŠVAJCARSKE

Niški sastav „EYOT“ je pozvan da nastupi 8. aprila na „Cully jazz“ festivalu koji se održava u Švajcarskoj. Čast da učestvuju na ovom festivalu dobili su još pre saopštavanja učesnika. Naime, kompozicija „How Shall the Dust Storm Start?“ ovog perspektivnog sastava našla se na zvaničnom trejleru, kao podloga, a koji je pušten sredinom ovog meseca. Organizatori ovog festivala su Niški sastav Eyot nazvali „Nirvana evropskog džeza“, koji predvodi evropski talas džeza neutabanim stazama.

„Cully jazz“ festival jedan je najznačajnijih u Evropi, a održava se već 34 godine. Svake godine, u prvoj polovini aprila, u gradu Kaliju na Ženevskom jezeru, dolazi između 40 i 45 hiljada posetilaca, a u programskom delu bude preko 30 koncerata na tri različite pozornice.
Kao što se i na trejleru može videti na ovogodišnjem festivalu nastupiće Wayne Shorter, Dianne Reeves, Chucho Valoes, Gonzalo Rubalcaba, Ibrahim Maalouf, Ibeyi, Kenny Garrett, Terence Blanchard, Erik Truffaz, i drugi …

Jazz sastav „Eyot“ iz Niša, osnovan je 2008. godine, a čine ga muzičari:
Dejan Ilijić – klavir
Slađan Milenović – gitara
Miloš Vojvodić – bubnjevi
Marko Stojiljković – bas

Poslušajte kompoziciju „How Shall the Dust Storm Start?“ koja je na zvaničnom trejleru festivala:

Biogafija
Nakon prvog velikog koncerta na Nišvil džez festivalu 2009. godine zaokupljuju pažnju muzičke kritike i publike širom sveta. Njihova muzika predstavlja sveži zvuk koji spaja kulturu džeza, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora. Sastav Eyot je jedan od tri pobednika Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine i pobednik Midem 2012. u Kanu u Francuskoj. Do 2015. godine nastupali su u više od 20 država i važe za svojevrstan fenomen i najvažniji srpski muzički džez sastav novije generacije.
(Izvor: Vikipedia)

Pogledajte jedan od nastupa u Nišu krajem 2011. godine:

SJAJNO!



2 odgovora na temu "Bend „Eyot“ nastupa na „Cully jazz“ festivalu 8. aprila u Švajcarskoj"

  1. Pingback: EYOT na turneji u Francuskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Sastav EYOT najavio 4. album „INNATE“ (VIDEO) - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login