Tajne Masona na izložbi u Zaječaru

IZLOŽBE  
Tajne Masona na izložbi u Zaječaru

SJAJNE VESTI IZ ZAJEĆARA

Između 3 i 4 miliona muškaraca, takozvani Slobodni zidari su danas povezano u bratske skupine, odnosno masonske lože. Danas u svetu ima preko 200 masonskih loža i velikih orijenata, a neke od njih su i Regularna Velika Loža Srbije, Velika Nacionalna Loža Srbije, Ujedinjene Velike Lože Srbije i Velika masonska loža Srbije. Sve one pod svojom zaštitom imaju Lože u orijentu Beograd, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Vršac, Smederevo, Zaječar, Kragujevac, Niš, Šapcu, Prijepolju, Banja Luci, Knjaževca i dr. Svi ovi muškarci su se okupili sa ciljem da se svojim ritualima duhovno uzdižu i čine dobro u svetu, u sebi samima i uživaju u društvu osoba koje vole i poštuju. Oni potiču iz različitih nacija, iz različitih društvenih slojeva, različite su veroispovesti, obrazovanja i političkih ubeđenja, svi su jednaki i oslovljavaju se jednostavno sa „Brate“. Takođe, svim ložama je zajednički simbol koga čine šestar (sa kracima na dole) i uglomer (sa uglom okrenutim na dole). Ponekad simbol sadrži i slovo „G“, Svevideće oko, Davidovu zvezdu i drugo.
Ukoliko vam ove skupine deluju misteriozno i nedodirljivo, a duhovno se uzdižete i činite dobro predlažemo da na sajtu Regularna Velika Loža Srbije probate da popunite formular, odnosno aplikaciju za članstvo. Ako sebe smatrate „dobrim čovekom, na dobrom glasu“ i pozitivno ocene vašu aplikaciju postaćete srećni dobitnik mesta u Loži, Slobodni zidar ili Mason.
Ako pak vašu aplikaciju smatraju nedovoljno dobrom ili jednostavno smatrate da još uvek niste dostigli odgovarajući nivo dobročinstva i duhovnog razvoja predlažemo vam da potražite na internetu sadržaj izložbe „Slobodno zidarstvo u Srbiji 1785-2016“ koja je nedavno održana u Narodnom muzeju u Zaječaru. Ova izložba je imala za cilj da upravo „razbije“ osećaj o misterioznosti i sili koja vlada svetom kada se spomene reč mason. Takođe, predstavljajući istoriju razvoja Slobodnog zidarstva i Loža u Srbiji, njihovih istaknutih članova i simbola ova izložba je pokušala da dokaže da se masoni ne bave politikom, nisu verske organizacije i da su sva njihova dela usmerena ka svemu dobrom. Ona mogu biti i jesu od velike pomoći svakom društvu, a to i dokazuje i svojim humanitarnim radom.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login