Novak Đoković novi-stari kralj Australije!

TENIS  
Novak Đoković novi-stari kralj Australije!

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ

Novak Đoković je 6. put podigao grend slem trofej u Australiji. U finalnom meču savladao je Endija Mareja rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 7:5 i 7:6 (7:3). Nole je ovom pobedom dospeo na sam vrh liste večitih koji su osvajali ovaj turnir. Pre njega, 6 puta je uspeo da osvoji ovaj turnir samo domaći takmičar Roj Emerson. Kada se uzme u obzir da Emerson nije imao prave i kvalitetne protivnike u nekoliko finala, onda ostvarenje Novaka Đokovića dobija na težini.

Posle odigranog prvog gema ovog meča, svi su pomislili da će ovo biti dug i neizvestan meč. Međutim prvi set je Novak rešio u svoju korist i to vrlo brzo sa 6:1. Delovalo je kao da će se sve brzo završi, ali se onda probudio Marej i odigrao odličan nastavak meča. Neizvesnost u drugom i trećem setu su trajele do samog kraja svakog seta. Novak je pokazao izvanrednu igru i nastavio dominaciju na ATP listi. I na ovom turniru pokazao je nadmoć nad svojim protivnicima i podigao trofej u Melburnu. Posle pobede u polufinalu, nad Federerom, svima je bilo jasno da je Novak u top formi i ove godine.

Pogledajte detalje iz finalnog meča Australian opena 2016. godine:

Naš teniser je dospeo i na 5 mesto na večitoj listi osvajača gren slemova. Novak, Bjorn Borg i Rod Lejver imaju po 11 osvojenih turnira, Roj Emerson ubeležio je 12, dok su Rafael Nadal i Pit Sampras uspeli da osvoje po 14. Apsolutni vlafar na ovoj listi je Rodžer Federer sa 17 titula, ali se nadamo da će Novak biti broj 1 i na ovoj listi narednih godina.

Sve čestitke Novaku Đokoviću i njegovom timu!

BRAVO!
SJAJNO!



2 odgovora na temu "Novak Đoković novi-stari kralj Australije!"

  1. Pingback: Velimir Stjepanović danas oborio još 2 rekorda na mitingu u Luksemburgu | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Sjajne vesti - Događaji koji su obeležili januar 2016. godine - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login