„Geox“ otvorio fabriku u Srbiji

POSAO, INVESTICIJE, IZVOZ  
„Geox“ otvorio fabriku u SrbijiSJAJNE VESTI IZ VRANJA

Sa 1.165 prodajnih objekata širom sveta, poslovanjem u 115 zemalja sveta, 4.173 zaposlena radnika i stalno rastućim godišnjim prihodom italijanska kompanija „Geox“ je završila izgradnju prvog proizvodnog pogona u Srbiji. Zahvaljujući 60 patentiranih proizvodnih tehnologija obuća kompanije „Geox“ garantuje savršen komfor stopalima koji kupci širom sveta prosto obožavaju.
Inače, sam naziv kompanije potiče od grčke reči „Geo“ koja označava zemlju i slova „X“, simbol najnaprednije italijanske tehnologije za proizvodnju. Ova kompanija ima proizvodne pogone još i u Kini, Vijetnamu, Indoneziji, Južnoj Koreji i Brazilu, a od juče i u Srbiji.

U izgradnju pogona i sve pripremne radnje za otpočinjanje proizvodnje je uloženo 15,8 miliona evra. Grad Vranje je sopstvenim sredstvima finansirao izgradnju infrastrukture neophodne za početak rada, odnosno izgradnju nove vodovodne mreže, pristupnih saobraćajnica, atmosferske i fekalne kanalizacije, PTT mreže i mreže za napajanje fabrike električnom energijom. Grad je ustupio 110.751 m2 zemljišta u industrijskoj zoni, čija je vrednost 555.000 evra. Planirano je da bude otvoreno ukupno 1.250 radnih mesta. Država je za realizaciju ovog projekta opredelila podsticajnih sredstava u iznosu od 11.250.000 evra, odnosno za svako radno mesto po 9.000 evra. Tome treba dodati i ulaganja u iznosu od 100 miliona dinara za finansiranje procesa nivelacije zemljišta. Očekuje se da će ova fabrika, od ruku marljivih radnika Pčinskog okruga, dobijati 1.250.000 pari obuće godišnje koje će plasirati na inostrana tržišta.

Svečanosti otvaranja ove fabrike u Vranju juče je, među predstavnicima naše države, bio i osnivač i predsednik kompanije Mario Moretti Polegato.

Interesantna je njegova ideja o otpočinjanju ove vrste proizvodnje. Naime, Mario je na ideju došao pošto se vratio sa putovanja kroz sunčani Reno u Nevadi sa probušenim đonovima na svojim cipelama. Tada je shvatio da su se zahvaljujući tom nesrećnom događaju njegova stopala zapravo osećala konfornija. Po povratku je osnovao malu porodični firmu koja je počela da kreira novu inovativnu tehnologiju elastičnih đonova za obuću sa rupicama, koji će obezbediti „disanje“ cipela.
Baš taj „respiratorni sistem“ obuće ovom čovek je doneo svetsku slavu. Predlažemo da i vi pokušate da svoje, možda na prvi pogled nebitno zapažanje rešenja problema, patentirate i učinite ga sjajnom vešći za sve nas.

SJAJNO!Jedan odgovor na temu "„Geox“ otvorio fabriku u Srbiji"

 1. Zoran Pantelic   19.01.2017 at 10:48

  Granski sindikat IER Nezavisnost
  Postovana kolege iz Geoxa Vranje, javljam Vam se u ime Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva (IER) Nezavisnost. Nas sindikat je reprezentativan na nacionalnom nivou (imamo 40.000 clanova) i deo smo medjunarodne asocijacije sindikata IndustriALL, koja okuplja preko 40 miliona clanova iz ovih delatnosti, sirom Evrope i celog sveta.
  Imamo volju i nameru da organizujemo sindikat u Geoxu.
  Cilj delovanja naseg sindikata jeste da se zaposleni udruze u slobodan, radnicki sindikat kako bi pregovorima sa poslodavcem postigli bolje uslove za rad i bolji standard, kao sto to rade svi pravi Evropski sindikati. Nasi clanovi imaju besplatnu pravnu i svaku drugu pomoc, ako zatreba. Sve oko osnivanja i rada sindikata je nasa obaveza!
  Ukoliko imas pitanja ili zelis da razgovaramo na ovu temu slobodno mi se javi u inbox ili pozovi na 0631067902. Ukoliko ti i tvoje kolege zelite, mozemo i doci u Vranje i direktno razgovarati o svemu. Mozete pronaci na Facebooku stranicu Granskog sindikata Ier Nezavisnost i tamo potraziti dodatne informacije ili nas kontaktirati. Sindikalni pozdrav!

  Zoran Pantelic
  Granski sindikat
  Industrije energije i rudarstva
  IER NEZAVISNOST
  potpredsednik

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login