Ivana Španović pobedom otpočela novu sezonu

ATLETIKA, NAGRADE  
Ivana Španović pobedom otpočela novu sezonu

SJAJNE VESTI IZ DIZELDORFA

Ivana Španović nas je ponovo obradovala! Naša atletičarka je juče, na mitingu u Dizeldorfu, skočila 6,79 metara što je novi rekord „PSD Bank“ mitinga u Dizeldorfu. Ovaj rezultat je trenutno najbolji u 2016. godini na svetu, a Ivana je ovom pobedom došla na prvo mesto na svetskoj rang listi. U prvoj seriji je prestupila, pa je u drugoj ostvarila skok od 6.71 metar, a onda je usledio najbolji skok ove sezone što joj je bilo dovoljno za slavlje. Četvrti skok je odradila rutinski jer nije bilo potrebe da troši snagu pa je zabeležila rezultat od 6,60 metara.

Sjajna skakačica u dalj je bila ispred Nemice Aleksandre Vester koja je skočila 6,72 i obezbedila drugo mesto, a Ivanina najveća konkurencija Britanka Šara Proktor, svetska vicešampionka, nije mogla dalje od trećeg mesta i to sa preskočenih 6,69 metara.

„Drago mi je da sam pobedila. Radujem se rezultatu od 6,79 metara u ovom trenutku. S obzirom na to da je ovo prvo takmičenje u sezoni, išla sam iz skraćenog zaleta i bez velikih očekivanja. Pošto tek ulazim u takmičarski ciklus biće vremena i za neophodno usavršavanje kada je u pitanju dolazak na dasku. Nadam se da će cela godina proteći u pobedama i bez povreda, jer je ovo zaista odličan start“ – izjavila je Španovićeva.

Sledeća stanica, naše sjajne atletičarke je Štokhlom 17. februara kada će pokušati da postigne novi rekord.

BRAVO IVANA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login