Nakon 20 godina uskoro nova pijaca na Delijskom visu

UREĐENJE GRADOVA  
Nakon 20 godina uskoro nova pijaca na Delijskom visu

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Niško naselje Delijski vis će, posle skoro 20 godina, dobiti novu pijacu. Pijaca će biti postavljena ispred takozvanih vojnih zgrada. Ovo zemljište je Vojska Srbije ustupila Opštini Palilula, a adaptaciju prostora će zajednički organizovati Grad Niš i Opština Palilula. Nakon toga JKP „Tržnica“ prezima glavni deo i plan je da sve bude završeno u roku od mesec dana. Kako kaže direktor JKP „Tržnica“ Radovan Milojević, oni imaju spremne tezge, a već su počeli sa osnovnim pripremama na terenu. Nakon toga plan je da se uradi konstrukcija što je previđeno za kraj februara i početak marta. Tih dana je planirano i da pijaca bude zvanično otvorena.

Na ovaj posao biće potrošeno oko 2 miliona dinara, a u taj poduhvat spadaju adaptacija terena i postavljanje 12 tezgi. Dobra vest za sve one koji žele da zakupe tezgu je da će cena zakupa za prodavce biti stimulativna i simbolična, te da JKP “Tržnica“ ne očekuje nikakve prihode. Kako kažu u ovom preduzeću sve se radi u cilju olakšavanja života ljudi u Niškim naseljima.

„Jedno 20 godina “Tržnica” nije povećala nijednu pijacu, a grad se širio. Mi moramo pijace da postavimo na još nekoliko lokacija. Preduzeće je bilo u kolapsu desetak godina. Sada je to konsolidovano i poslednje dve godine poslujemo pozitivno tako da je došlo vreme i za investicije.“ – objašnjava Milojević.

Obzirom da se pijaca postavlja u međublokovskom prostoru stambenih zgrada, svi stanovnici Delijskog visa će imati priliku da kupe potrebštine mnogo bliže nego do sada. Najbilža pijaca je bila na Trošarini pa im nije bilo praktično da idu daleko od naselja, ali za mesec dana će imati priiku da veoma blizu nabave voće i povrće. Najbitnije od svega je da se naselja razvijaju, a da ih infrastruktura prati u stopu.

Svakako ovo su sjajne vesti za stanovnike ovog naselja, a nadamo se da ćemo uskoro izvestiti o sličnim poduhvatima u drugim delovima Srbije.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login