Futsal reprezentacija Srbije savladala Portugal u perpunoj areni (VIDEO)

OSTALI SPORTOVI  

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADSKE ARENE

Kakav meč, kakve majstorije futsal igrača!
Ovo je bila noć koju je svako priželjkivao, noć kada je Reprezentacija Srbije slavila protiv Portugala 3:1, i prošla u četvrtfinale sa prve pozicije. Posle pobede nad Slovenijom od 5:1 u prvom kolu, uz ovu pobedu ekipa Srbije je izbegla Španiju u četvrtfinalu i dobila mnogo „povoljnijeg“ protivnika. U utakmici za ulazak u polufinale Euro 2016 snage će odmeiriti sa ekipom Ukrajine. Definitivni prava hrabra igra naših momaka dovela ih je do pobede i sa pravom su poneli mesto na čelu tabele.
Meč je bio jako „tvrd“ i igralo se čvrsto i skoro na ivici faula. Majstori selektora Ace Kovačevića i igrači Portugala su napravili atmoferu kakvu odavno nismo videli na nekom terenu. Naši „čarobnjaci“ su definitivno junaci jer su pobedili ekipu koja je iz samog svetskog vrha ovog sporta. Na utakmici su viđene sjajne bravure igrača, fenomenalne odbrane oba golmana, i fer plej koji je svakako oličenje ovog sporta. U našoj Reprezentacija svi su disali kao jedan, igrali su srcem i uz sjajnu publiku vodile našu reprezentaciju do pobede.

Svi golovi su bili odlični, ali jednom golu svi na svetu skidaju kapu.
To je gol Rikardinja koji je svojim čarobnim potezom ulepšao ovu noć. Svakako pogledajte sve golove sa ove utakmice:

Trener naše ekipe Aca Kovačević izjavio je:

„Teško je sve ove emocije složiti za ovako kratko vreme. Ovo je nešto što smo sanjali. Zahvalio bih se ekipi Portugala, zajedno smo napravili promociju futsala koja do sada nije viđena ni na jednom prvenstvu. Atmosfera je bila predivna, momci su zaista ostavili srce na terenu. Mislim da je publika imala veliku satisfakciju, pobedili smo protivnika koji spada u sam vrh svetskog futsala. Još jednom bih se zahvalio publici. Atmosfera je bila inspirativna i dala nam je motiv i snagu da pobedimo. Mađioničar Rikardinjo je uradio nešto nesvakidašnje, ali i naši majstori su imali dosta sjajnih poteza. Razgovarali smo pre meča i rekao sam mu da će ga odlučiti. Sazreo je kao igrač i čovek, skoro se oženio i uveličao sebi trenutak. Po meni može još više i u budućnosti ćemo od njega još više očekivati. Ovo nije kraj takmičenja, očekuje nas još važniji meč sa Ukrajinom. Pokušaćemo da se plasiramo u polufinale, što bi bio najveći uspeh srpskog futsala.“

Mladen Kocić:

„Obećali smo kapitenu Marku Periću poklon za rođendan i nismo želeli da ga razočaramo. Takođe, ovu pobedu posvećujem treneru reprezentacije Dejanu Kneževiću. Obećao sam mu da će pasti Portugal jer ne može da bude drugačije pred ovakvom publikom. Red je bio pošto smo već uspeli protiv drugih velikih ekipa. Ovo je bilo nestvarno. Za ovakve utakmice se živi. Ponosan sam i na igrače i na navijače“ – rekao je Mladen Kocić jedan od najboljih igrača na terenu.

Slobodan Rajčević:

„Sreća se ovoga puta okrenula. Znali smo da će Portugalci imati veći posed lopte i mnogo šansi, ali smo isto znali da ćemo i mi imati šanse koje moramo da koristimo. U svlačionici smo se dogovorili da moramo imati realizaciju blizu 100% što smo na kraju i uspeli uz pomoć sjajnih navijača. Mnogo nam je značila podrška i da se niko ne uvredi bila je mnogo bolja nego u prvoj utakmici. Očekujem da će navijači biti još glasniji u četvrtfinalu. Apsurdno je pričati o Portugalcima. Imaju u svojim redovima najboljeg svetskog igrača kao i kvalitet za zlatnu medalju, ali i mi imamo kvalitet koji je izbio u prvi plan. Svaki minut na meču je bio težak, ali mi smo u svojim redovima imali Aksentijevića, jednog od najboljih golmana na svetu. Dobili smo uslovno rečeno lakšeg rivala, ali videli smo i na meču protiv Španije da nisu loša reprezentacija. Nesrećno su primili prvi gol. Bitno je da je lopta ušla u mrežu, nije bitno kakao. Mogla je da uđe jedan na sat i da samo malo pređe liniju. Najbitnije je da smo pobedili.“ – rekao je Slobodan Rajčević, strelac drugog pogotka.

Miloš Stojković:

„Pričali smo pre meča da ćemo pobediti, bili smo samouvereni. Dobra atmosfera u ekipi je presudila. Ova pobeda nam mnogo znači imamo Ukrajinu u četvrtfinalu i možemo da se plasiramo u polufinale. međutim, Ukrajina nije naivna reprezentacija. Igrao sam protiv njihovih igrača u Ligi šampiona i neće nam biti lako“ – rekao je Miloš Stojković i za Rikardinja je dodao
„On je neverovatan. Videli ste i sami da sam igrao flastera na njemu tokom celog meča, ali nam je ipak zadavao mnogo problema. Ima mnogo kvaliteta, a možda najveći su brzina i lažno kretanje.“

Marko Perić:

„Još uvek emocije govore iz mene. Bila je sjajna atmosfera, igrali smo protiv najboljeg igrača na svetu, ali je bitno da u nastavku takmičenja nema euforije i da mirne glave uđemo u sledeću utakmicu. krasio nas je dobar timski duh. Apsolutno svi igrači iamju iste zasluge za pobedu. u ovakvoj atmosferi nismo mogli da izgubimo, kao i u prvoj utakmici, iako je sada protivnik bio teži. Moramo oprezno ući u sledeću utakmicu. Oni su redovni učesnici velikih takmičenja i malo su slabiji od favorita“ – istakao je Marko Perić, kapiten naše reprezentacije.

Statistike:

Mesto održavanja: „Beogradska Arena“
Gledalaca: preko 11.000
Sudije: Lumbreras iz Španije i Lemal iz Belgije

Strelci: Kocić 8, Rajčević 37, Simić (Srbija), Rikardinjo 15 (Portugal).

Srbija:
Aksentijević
– Perić
– Janjić
Kocić (1 gol)
Rajčević (1 gol)
– Momčilović
– Živanović
– Rakić
– Radovanović
– Milojević
– Pršić
– Lazić
Simić (1 gol)
– Stojković

Portugal:
– Ugo
– Keri
– Sesilio
– Matos
Rikardinjo (1 gol)
– Bebe
– Paulinjo
– Koeljo
– Pereira
– Žo
– Anilton
– Brito
– Lima

Utakmica četvrtfinala igra se u ponedeljak protiv Ukrajine od 18.30.

BRAVO MOMCI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login