Aleksa Rađenović oborio nacionalni rekord u disciplini 100 m leđno u kategoriji do 14 godina

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Aleksa Rađenović oborio nacionalni rekord u disciplini 100 m leđno u kategoriji do 14 godina

SJAJNE VESTI DONOSI PLIVAČ ALEKSA RAĐENOVIĆ

Plivački klube Sombor može se pohvaliti još jednim prvakom. Na Međunarodnog plivačkom mitingu Evropa, u Novom Sadu 30.01.2016. godine, u kategoriji do 14 godina, Aleksa Rađenović postavio je novi nacionalni rekord u disciplini 100 m leđno i to u vremenu od 1:03,61. Na bazenu SPENS učestvovalo je ukupno 678 takmičara iz 38 klubova iz Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Srbije. Aleksa, koji je prve zaveslaje uradio u somborskom klubu, pored pomenutih 100 m leđno bio je prvi na 400 m mešovito, prvi na 200 m mešovito i prvi na 200 m leđno. Sa osvojena četiri prva mesta u pomenutim disciplinama Aleksa se svrstava među najbolje na ovom turniru.
Mladi plivač je več tri puta obarao nacionalne rekorde, tako da mu je ovo četvrti, a prvi u kategoriji do 14 godina.

Milana Čonić bila je prva u disciplini 100 m leđno, druga u disciplini 200 m mešovito i treća u disciplini 200 m leđno. Kristina Sečujski i pored isplivanih ličnih rekorda nije uspela da se popne na pobedničko postolje na ovom takmičenju.

U saopštenju Plivačkog kluba Sombor kažu da je ovo bilo još jedno u nizu pripremnih takmičenja za predstojeća prvenstva, a posebno raduje činjenica što je početak kalendarske godine na kraju koje takmičari izlaze iz kategorije.

BRAVO! SAMO NAPRED!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login